Bakken en braden met woorden
Weinig woorden mooier dan ‘rabarbermarmelade’.
Een boek over koken, bakken, braden en al die keukenhandelingen die tv-kijkers ademloos via het beeldscherm volgen. De ene zender zet kandidaten aan het bakken van taarten, de andere omroep bedenkt prompt een nieuwe kooktrend. En de kijkers zitten aan de buis gekluisterd en schrijven boodschappenlijstjes vol met de ingrediënten die zij nodig hebben om de kunsten van de beeldkoks te kunnen evenaren.
Gelukkig hoeven wij lezers niet naar de winkel, we staan niet met rode hoofden van inspanning en kookhitte achter het fornuis, we kunnen gewoon alleen of – leuker natuurlijk in gezelschap – onze prachtige gerechten tevoorschijn toveren. Taalgerechten, bestaande uit opzienbarende woordvondsten. We verzinnen eologismen, afkappertjes, bloemskool, eten al dente, bedenken twee- en driepansgerechten, doen aan drie-braden en bedenken mooie woorden. Lees verder →