Overspoeld door hartstocht

Drie hartstochtelijke romances

Niets mis mee.

Voor de Bouquetreeks haalden ooit velen hun neus op. Damesromannetjes, of nog erger: pulp. Dat las je niet als jezelf respecterende lezer. En toch gingen er duizenden van over de toonbank, misschien niet van de boekhandel, maar zeker wel van de kiosk, de sigarenboer en de supermarkt. Velen (v/m) genoten ervan, maar niet iedereen durfde daarvoor uit te komen: zoiets làs je toch niet.

Gelukkig is de reputatie van het genre aanmerkelijk verbeterd. Steeds meer lezers durven er tegenwoordig voor uit te komen dat ze dit soort boeken graag lezen. De ‘serieuze schrijver’ Kees ’t Hart verdedigde deze romans hartstochtelijk in zijn recent verschenen publicatie Pleidooi voor pulp. Intussen bloeit het genre als nooit tevoren en verscheen in Nederland en Vlaanderen het 4500ste deel, met als inhoud drie volledige romans. Reden voor uw recensent om, na een aantal jaren, weer eens in dit fenomeen te duiken.

Auteurs

Lynne Graham (1956, Noord-Ierland, links), moeder van vijf kinderen, publiceerde haar eerste boek in 1987. Inmiddels heeft ze 42 miljoen boeken verkocht.

Fleur van Ingen (pseudoniem van Martin Scheepstra) is de enige vaste Nederlandse auteur van de Bouquetreeks. Zij heeft een groot aantal titels op haar naam staan.

Carol Marinelli (rechts) werd geboren in Engeland. Ze werkte als verpleegster in Londen voordat ze fulltime schrijfster werd. Ze emigreerde later naar Australië, waar ze in een buitenwijk van Melbourne woont. Ze heeft drie kinderen en schreef zo’n 140 boeken.

Oosterse verlokking vertelt de liefdesgeschiedenis tussen de Britse Claire en een knappe oosterse man. Wanneer ze erachter komt wie hij is probeert ze afstand van hem te nemen.

In Italiaanse extase worden twee archeologen, broer en zus, geconfronteerd met hun nieuwe sponsor, een Italiaanse miljardair. Het eerste contact verloopt stroef. Lukt het hen om hun belangrijke onderzoek veilig te stellen?

Spaanse passie is het verhaal van de webbouwer Emily, die in het Spaanse Jerez de kans krijgt om een geheel nieuws website te ontwerpen voor een wereldberoemde sherrybodega. Haar contacten met de  eigenaars verlopen gecompliceerd. Is zij alleen werkneemster of misschien toch iets meer?

Het zou zonde zijn meer weg te geven van de niet onaardige en best geloofwaardige plots. Ik heb er enkele aangename uren mee beleefd. Uiteraard is er voldoende romantiek en ook de seks ontbreekt niet, waarbij de dingen gewoon bij de naam genoemd worden. Geen preuts gedoe, maar ook niet plat.

Zijn handen lagen op haar billen en hij trok haar tegen zich aan. Het gevoel van zijn erectie tegen haar zachte buik voelde onfatsoenlijk aan. Verrukkelijk onfatsoenlijk. En iets wat ze graag nader wilde verkennen. Je vraagt je wel af waarin de serie Intiem van dezelfde uitgever hiervan verschilt.  

 In Italiaanse extase belanden zelfs twee mannen bij elkaar in bed. Voor wie daar nog meer van wil weten wordt een website in de tekst vermeld.

Leuke boeken met een goed verhaal. Niets mis mee. Op naar de 5000.  

Overspoeld door hartstocht. Bouquet 4500.ISBN 978-90-360-1214-0, 478 pagina’s. Amsterdam: Harlequin 2023.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Romantiek. Bookmark de permalink.