Wie bevruchtte Sandra?

DoodzaadWim Duijst – Dood zaad. ISBN 978-94-6068-295-7, 93 pagina’s, € 9,95. Serie Nova Novella. Baarn: Marmer 2016.

Obsessieve kinderwens maakt veel kapot.

Kleuterjuf Sandra wil na haar huwelijk met Ruud graag zwanger worden, maar dat wil niet lukken. Volgens een vruchtbaarheidsonderzoek is er niet mis met Sandra. Ruud, lid van een ‘zware’ kerk, weigert zich te laten onderzoeken: ‘Je moet de natuur zijn gang laten gaan.’

WimDuijstAls Ruud voor zijn werk als vrachtwagenchauffeur in het buitenland verblijft probeert Sandra door een spermabank ‘geholpen’ te worden, maar daarbij blijkt Ruuds toestemming vereist. Dan sluit ze op kroegentocht in een naburige stad vreemde mannen op te geilen om zich te laten nemen en hopelijk bezwangeren. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Zo blijkt de eerste kandidaat homo te zijn, dus die valt af.

Zal het Sandra lukken toch zwanger te worden van Ruud of van een ander en in het laatste geval haar man te laten geloven dat hij de vader is?

Wim Duijst (1956) schreef verschillende romans. Deze pakkende novelle leest lekker weg en is bij vlagen hilarisch.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Novelle. Bookmark de permalink.