Mooie sfeertekeningen

SmoorSlipstreamJess Walter Smoor | Slipstream. ISBN 978-94-6068-297-1, 90 pagina’s, € 9,95. Serie Nova Novella. Baarn: Uitgeverij Marmer 2016.

Twee novellen van Jess Walter over de dramatiek van de liefde.

Smoor is het verhaal van Michael, een modale romanschrijver, die een plek in het schrijversteam van een televisieserie krijgt. Op de set wordt hij smoorverliefd op Jana, een Belgische actrice en citeert James Joyce voor haar, waar ze niets van begrijpt. Ze voelt zich bedreigd en waarschuwt de politie die hem oppakt. Hij wordt ontslagen, maar mag zijn straf thuis uitzitten en krijgt een enkelband. Ondanks alles blijft Michael volharden in zijn ziekelijke fascinatie voor Jana.

Portret van een looser.

JessWalterIn Slipstream weet een jonge vrouw met kanker na de behandelingen te ontsnappen aan haar deprimerende ouderlijk huis door mee te gaan met haar ex-vriend, een vrolijke, positieve deugniet, die haar in een El Camino uit 1970 naar Seattle rijdt.

Met liefde en humor geschreven verhaal waarin de sombere sfeer geleidelijk omslaat.

Jess Walter (1965) schreef onder meer zes romans en verschillende korte verhalen. Citizen Vince werd bekroond met de Edgar Allan Poe Prijs voor de beste roman van 2006.

Twee meeslepende verhalen.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Novelle. Bookmark de permalink.