Denk aan mij

Wolf in schaapskleren

Nergens veilig.

De twintigjarige Roos Stapper heeft in haar korte leven verschrikkelijke dingen meegemaakt. Het leek allemaal zo mooi, een bijbaan als schoonmaakster bij de bekende cabaratier Ties Verduyn. Zo kon ze geld bij elkaar sparen om haar droomwens te vervullen: een reis naar Amerika. Maar Verduyn blijkt een wolf in schaapskleren.

Ik kom bijna niet uit mijn woorden en begin te huilen als ik vertel hoe hij me in een hoek dreef, in zijn huis, zijn handen op mijn borsten legde en mijn knieën uit elkaar duwde. Ik voel een rilling over mijn lijf gaan als ik terugdenk aan zijn adem in mijn oor met de woorden: ‘Denk aan mij.’

Het verhaal begint op donderdag 16 december en eindigt op zondag 15 januari. In die korte tijd speelt zich een volledig en huiveringwekkend drama af met Roos Stapper, Ties Verduyn en rechercheur Demi Lachten in de hoofdrollen.

Auteur

Lois (Heinen-) Blommestein (1989) behaalde een diploma als Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg en werkt als verzorgende in de thuiszorg. Ze schrijft graag spannende verhalen en debuteerde na verschillende jeugdboeken met de thriller Gedraag je, die werd geschreven als aanmoediging om altijd aangifte te doen bij seksueel molest. Ook nu speelt Demi Lachten weer een voorname rol. Dit boek kan worden gezien als het overigens uitstekend los te lezen vervolg hierop. De auteur is thans bezig met een derde deel. Lois woont met haar gezin in Heerhugowaard.

Het boek bestaat uit 68 hoofdstukken die meestal enkele pagina’s beslaan en zich op verschillende locaties afspelen. De ik-figuur is afwisselend Roos, Ties of Demi. Van deze drie had Demi wel wat meer uit de verf mogen komen.

Wat in het begin lijkt op een zoveelste Me Too affaire blijkt helaas veel meer om het lijf te hebben. Een complete organisatie zorgt ervoor dat maatschappelijk vooraanstaande mannen hun lusten kunnen botvieren op jonge meisjes. Wie uit de school klapt wordt zwaar gestraft. Je bent nergens veilig. Zonder aangiftes kan de politie echter niets doen. Durven Roos en haar lotgenote Jade die moeilijke en misschien wel gevaarlijke stap te maken?

Dit is alles wat ik kwijt wil van dit vlot geschreven lugubere verhaal. Lees het zelf, het is beslist de moeite waard.

Lois BlommesteinDenk aan mij. ISBN 978-94-6465582-7, 178 pagina’s, € 21,95. Amsterdam: Brave New Books 2023.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.