Russkaya Ruletta

Diamantsmokkel vanuit Antwerpen

Letterlijk in de gaten.

De Joodse wijk van Antwerpen is een internationaal vermaard diamantencentrum. Met het smokkelen van diamanten worden enorme bedragen verdiend. Als koeriers scout men vaak jongelui, die de edelstenen in hun lichaam stoppen. Meisjes zijn daarbij favoriet omdat hun anatomie nu eenmaal meer mogelijkheden heeft dan die van jongens.

In deze thriller zien we hoe het huppelkutje Stefanie aangeworven wordt als koerier. Ze geniet van de vliegreizen en het verblijf in de allerbeste hotels. We lezen hoe de overdracht van de kostbare waar plaatsvindt.

De onderzoeksjournalist François De Bleser wil deze praktijken graag aan de kaak stellen, maar heeft nog te weinig gegevens. Daarom chartert hij Charlotte, een vriendin van zijn dochter, om als koerierster in de smokkelbende te infiltreren. Charlotte benadert Stefanie en de dames worden snel hartsvriendinnen. Vervolgens wordt ook Charlotte aangeworven als koerier.

Het inbrengen in de anus is overigens geen pleziertje.

Charlotte: ‘En toch doet mijn gat fameus pijn…Zo’n twee of drie keer per dag inbrengen en uithalen, is geen makkie. Zelf niet voor de meest geroutineerde anale neuker.’  Stefanie: ‘Ach, dat went…En, eerlijk gezegd, liever dit dan een stijve pik van een bronstige kerel die er voortdurend in en uit pompt. Ik spreek uit ervaring,

En dan…

Auteur

Manfred Bogaert (1955) is een PR-man uit Antwerpen. Hij is schrijver van columns, reisverhalen en artikelen voor inhouse magazines. Voor zijn reisverhalen reisde hij de wereld rond en woonde achtereenvolgens in Frankrijk, Canada en Spanje. Hij  debuteerde met Duivels plan, dat genomineerd werd voor de Fintro Boekenprijs.

We lezen over de selectie van de koeriers en hoe ze de wereld afreizen met in een condoom verpakte lading diamanten in hun lichaam. En dan gaat opeens alles mis in Moskou en dreigen de meisjes hun leven te verliezen. Zijn zij nog te redden? En vooral: vinden hun opdrachtgevers het wel waard om hen te redden?

Tussen de bedrijver door lezen wij ook nog hoe een stel dat op elkaar uitgekeken is nog een enkele keer seks heeft. Als hij zin had met haar te vrijen, draaide ze zich na lang aandringen om en trok haar rokje omhoog, waarna ze haar tangaslipje behoedzaam opzijschoof en hem zo uitnodigde haar te namen. Na enkele minuten was het zaakje afgehaspeld, trok ze haar kleren op en was weg.

Met veel vaart gaat dit verhaal over diamantsmokkel, corruptie en verraad naar een zinderende finale.

Het moge algemeen bekend zijn dat de Antwerpse diamanthandel vooral door Joden wordt gerund. En daar zal zich ongetwijfeld ook een aantal misdadige typen onder bevinden. Het voert echter te ver bij elke schurk te pas en te onpas te vermelden dat het hier een Jood betreft. Dat is op het randje van antisemitisme. Jammer, wat het is verder een ongelooflijk spannend boek.

Manfred Bogaert – Russkaya Ruletna. ISBN 978-94-64444-750-7, 357 pagina’s, € 19,95. Kapellen (B): Fill in the blanks 2021.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.