IJskoud vermoord

Moord in de besneeuwde bergen

Een lijk is geen lijk.

Kate wordt hinderlijk achtervolgd door haar ex-vriend. Ze besluit hem een tijd te ontlopen en schrijft zich in als begeleidster van een kinderskikamp in het gebied Les Portes du Soleil, op de grens van Frankrijk en Zwitserland. Helaas begint de werkvakantie slecht, haar beste vriendin Wendy met wie ze samen zou gaan en een hotelkamer zou delen, moet afzeggen omdat ze haar voet gebroken heeft. Amber en Elias, haar hoorbaar en zichtbaar dolverliefde mede-reisbegeleiders, vinden Tristan als vervanger. Er is een kamer voor hem geboekt, maar die boeking is helaas misgelopen. En het geboekte bed voor Wendy is wél vrij… Kate vindt het maar niets. Is ze op de loop voor haar ex, lijkt ze haar kamer te moeten gaan delen met een vreemde man. Ze accepteert hem met tegenzin omdat hij zegt zich keurig en gedeisd te zullen houden. Ze vindt Tristan ‘vreemd’, weet niet wat ze aan hem heeft, hij is fascinerend en eng tegelijk. Maar, dat moet gezegd, hij kan skiën als een ware kampioen en voorkomt op de eerste middag al dat Kate een gevaarlijk ongeluk krijgt. Kortom, hij heeft zijn voors en zijn tegens.

Na de ongelukkige start moet het kamp volmaakt gaan verlopen om er nog wat leuks van te maken. De dag na aankomst van de reisleiders zullen de kinderen komen, hopelijk zijn het prettige groepen. Maar voor het feest op de ski’s in de sneeuw goed en wel van start kan gaan, gebeurt er een moord. Een gruwelijke moord waaraan veel bloed te pas komt. En omdat één lijk géén lijk is, volgt er de dag erna nog een. Het huiselijke hotel wordt bemand door rechercheurs die op zoek gaan naar de moordenaar. Het kamp wordt stopgezet. Liefst zou Kate spoorslags naar huis terugkeren, maar de politie moet iedereen ondervragen. Daarna begint er een zware sneeuwstorm die het hele dorp van de buitenwereld afsnijdt. En dan valt er nóg een dode. Dat kan maar één ding betekenen: de dader is onder hen. Kan ze de ondoorgrondelijke Tristan met wie ze op één kamer verblijft wel vertrouwen? Is hij misschien een afgezant van haar onbetrouwbare ex of spelen er andere gevaarlijke zaken?

Auteur

Vivian Helena woont sinds zij negen jaar is in Antwerpen. Daarvóór woonde ze zes jaar in Zwitserland. Uit die tijd heeft ze haar passie voor sneeuw, skiën en de winterse elementen overgehouden. Ze is zo verliefd op de sneeuw en de bergen dat zij elk jaar haar ‘tweede thuis’ bezoekt, het skigebied Les Portes du Soleil, waar ook deze misdaadroman speelt.  Wintersport en schrijven, haar twee grote liefhebberijen zijn in dit boek gebundeld.

Vivian Helena heeft een gemakkelijke hand van schrijven. Maar op de een of andere manier moest ik, vaker dan bij de gemiddelde misdaadroman, denken dat dit boek wel erg veel trekjes had van een keukenmeidenroman, een kasteelroman of een doktersroman, ofwel een tocht op weg naar de liefde, wadend door de sneeuw.

Het boek is vlot leesbaar, echt iets om mee te nemen op wintersport om in de sfeer van het landschap te blijven.

Vivian Helena – IJskoud vermoord. ISBN 978-1-91-3980-29-0, 247 pagina’s, € 19,98. Wommelgem (B): Uitgeverij Storyland 2022.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.