Ware liefde, dodelijke wraak

Stomende seks, avontuur en koud geserveerde wraak

Via Yab Yum en de BVD naar ???

De ik-figuur, Linda Vervoort, dochter van een politie-inspecteur, vertelt in dit boek haar enerverende levensverhaal. Na de middelbare school studeert ze Chinese taal en cultuur aan de Universiteit van Leiden. Haar eerste seksuele ervaringen met een leraar en een loverboy geeft ze een plaats via een lucratieve bijverdienste in de fameuze Amsterdamse sexclub Yab Yum. Na haar studie wordt ze gerekruteerd door de BVD, die haar allereerst inzet in, wederom, Yab Yum. Daarna krijgt ze een volledige opleiding tot geheim agent.

Linda blijkt een waardevolle kracht voor de BVD en vindt daarnaast geluk en volledige seksuele bevrediging bij haar superieur, Tao Janssen. Maar dan wordt ze in verband gebracht wordt met de moord op haar ex-leraar en de loverboy. Als de BVD haar vervolgens laat vallen wordt ze een willige prooi van de Chinese geheime dienst. Bovendien blijkt Tao plotseling verdwenen. Op wie kan zij nu nog vertrouwen? Als Linda desondanks de kans krijgt haar lot in eigen handen te nemen grijpt ze die gelegenheid meteen aan.

Auteur

Doortje Rome werd geboren in het buitengebied van Johannesburg, Zuid-Afrika. Ze studeerde Nederlands aan de Universiteit van Kaapstad. Haar eerste korte verhalen werden bestempeld als erotisch, soms zelfs pornografisch en haar eerste roman werd verboden en vernietigd en ze belandde daardoor een half jaar in de gevangenis. Uiteindelijk volgde ze haar (tweede) man naar Nederland, waar ze gelukkig mag schrijven wat ze wil. Dit gedeeltelijk autobiografische werk is haar eerste roman.

Is dit boek, zoals de uitgever beweert, een prikkelende, spannende thriller? Het is zeker prikkelend, maar spannend? Het verhaal grenst aan het ongeloofwaardige. Er wordt nogal met namen gestrooid van bekende personen: Sam Klepper, John Mieremet, Willem Holleeder, Theo Heuff, zelfs Rita Verdonk duikt een keer op, Voegt dit iets toe?

Het sterkst zijn de seksscènes. Je hebt het gevoel dat de schrijfster zich daarin uitleeft. Ze beschrijft bijvoorbeeld gedetailleerd de ontmaagding van Linda en eindigt met: ‘Hier moet nog iets afgemaakt worden’, zei hij. Met zijn vingers en tong begon hij mijn kutje te bewerken. Ik kronkelde onder zijn gezicht en duwde mijn heupen omhoog zodat zijn hele gezicht in mijn kutje verdween. Het duurde daarna niet lang voordat ik heerlijk klaarkwam terwijl hij mij vingerde en rondjes draaide met zijn tong over mijn klitje. Ik schreeuwde het uit. Zuchtend deed ik mijn benen bij elkaar en kroop tegen mijn grote liefde aan.

Het boek is vlotgeschreven en leest lekker weg. Een van de betere tussendoortjes.

Doortje Rome – Ware liefde, dodelijke haat. ISBN 978-90-832770-0-4, 180 pagina’s, € 20,95. Obdam: Uitgeverij Doornwater 2022.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.