Nachtwerk

Raadselachtige moorden in Artis

Nieuwe opdracht voor het bedrijfsrecherchebureau van de tweelingzusjes Kauffmann.

Wanneer de plichtsgetrouwe Lisa Kauffmann op het kantoor aan het Singel in Amsterdam al aan het werk is en haar zus Kat voor de zoveelste keer te laat gekomen is krijgen ze bezoek van Huib van Andel, directeur van Artis. Een van de dierenverzorgers, Arthur Korenman, is die ochtend dood aangetroffen in het olifantenverblijf, kennelijk aangevallen door de anders zo rustige bul Kaboja. Arthur bleek onderzoek te doen naar dierenhandel. Bovendien had hij ontdekt dat er pelikaaneieren waren ontvreemd. Een onderzoek is dus op zijn plaats.

Lisa en Kat gaan direct aan de slag. Meestal krijgt Lisa steun van haar goede vriend Abel, die toegang heeft tot de gemeentearchieven. Ze heeft al een tijd niets van hem vernomen, wat haar verontrust. Bovendien gaat de omgang met de kinderen van haar nieuwe liefde niet van een leien dakje.

Ook Kat heeft de nodige problemen. ’s Nachts wordt ze uit de slaap gehouden door haar onderbuurman die telefonisch luidruchtig zijn liefde betuigt aan een vrouw aan de andere kant van de wereld. Totdat het plotseling angstvallig stil wordt…

Auteur

Hetty Kleinloog (1958) is toneel- en scenarioschrijver, tekstdichter, librettist, romanschrijver, dramadocent, toneelregisseur en docent creatief schrijver. In 2014 kwam haar jeugdroman Vuurwerk uit. In resp. 2018 en 2019 verschenen Volle Bloei en Volle Kracht. Door covid-19 laat het derde deel van deze trilogie Volle Glorie nog even op zich wachten. Na het eerste deel van de thrillerreeks Kauffmann en Kauffmann, De Zusjes, is Nachtwerk het tweede deel van deze serie.

Elk op hun eigen manier (Lisa volgt de regels en Kat haar intuïtie) komen ze het een en ander aan verrassende zaken aan de weet. Als ze de directeur van Artis opzoeken om hem te confronteren met zijn duistere zaakjes blijkt ook hij het leven gelaten te hebben, aangevreten in de gierenkooi. En de zoon van de nooit meer uit Afrika teruggekomen bioloog Veerman is ook niet te vertrouwen, evenmin als de zoon van een andere dierenverzorger.

De moord op Arthur en Huib, het probleem van de buurman die slachtoffer is geworden van datingfraude en de raadselachtige verdwijning van Abel worden uiteraard door de zusjes opgelost. Juist omdat Lisa en Kat zo verschillend zijn vullen ze elkaar goed aan en komen ze tot een prima resultaat. Op naar de volgende opdracht.

De schrijfster heeft weer een spannend en tevens humorvol werk afgeleverd. Lisa en Kat zijn sterke, maar kwetsbare vrouwen met wie je helemaal meeleeft. Overigens, nog een compliment voor de mooi vormgegeven cover. Ik ben fan van de Kauffmann-zusjes! Èn van Hetty Kleinloog!

Hetty KleinloogNachtwerk. Kauffmann en Kaufmann deel 2. ISBN 978-94-6068-474-6, 250 pagina’s, € 15,00. Baarn: Uitgeverij Marmer 2021.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.