De zusjes

Samen sterk

Als zijn dochters 34 jaar worden, draagt Bart Kauffmann zijn gerenommeerde bedrijfsrecherchebureau aan hen over. Maar of de eigenzinnige tweeling daar zo blij mee is, is nog maar de vraag…

Lisa heeft het helemaal gehad met haar verslaafde zus. Ze heeft niet alleen haar bankrekening geplunderd; Kat heeft ook het lievelingsmedaillon van hun overleden moeder geklauwd. Woedend is ze. Maar toch redt Lisa haar zus ook dit keer. Ze brengt haar naar een afkickkliniek en wil nu echt niets meer met haar te maken hebben. Kat is te ver gegaan.

Vader Bart doet echter een dringend beroep op haar: ze kan zijn bedrijfsrecherchebedrijf overnemen op voorwaarde dat ze met Kat, clean en wel, gaat samenwerken. Lisa twijfelt. Maar die € 30.000, een kantoorruimte op het Singel in Amsterdam en een eigen zolderdieping in de hoofdstad trekken haar over de streep.

De eerste klus die ze samen ondernemen, is uitzoeken wie het gemunt heeft op de nieuwe baas van hun broer. Op een bedrijfsetentje wordt er een aanslag gepleegd op de directeur. Het moet iemand van het personeel van de conservenfabriek zijn. Bijna iedereen lijkt een motief te hebben.

De werkwijze van de tweelingzusjes loopt nogal uiteen. Lisa heeft de politieacademie gedaan en houdt zich strikt aan de regels. Kat daarentegen gaat meer op haar intuïtie en haar gevoel af.

Auteur

Hetty Kleinloog (1958) is toneel- en scenarioschrijver, tekstdichter, librettist, romanschrijver, dramadocent, toneelregisseur en docent creatief schrijver. In 2014 kwam haar jeugdroman Vuurwerk uit. Vier jaar later verscheen Volle Bloei, een hilarisch verhaal over vijf vriendinnen op leeftijd. In 2019 kwam het eveneens geprezen Volle Kracht uit. Door covid-19 laat het derde deel Volle Glorie nog even op zich wachten. Nu is De zusjes, de aftrap van de thrillerreeks Kauffmann en Kauffmann, uitgegeven.

 

 

Als er tijdens hun onderzoek wordt ingebroken in hun kantoor staan de dames op scherp. Heeft het iets te maken met de zaak? Kat houdt de hoer aan de overkant nauwlettend in de gaten: heeft zij iets gezien? En ook de toevallige aanwezigheid van jeugdvriendje Jimmy, haar voormalige dealer, valt haar steeds meer op.

Lisa hoont haar speculaties in eerste instanties weg. Dat kan toch allemaal niets met elkaar te maken hebben? Zij stort zich in haar vrije uren liever – letterlijk – op Eric, de aantrekkelijke dokter. Eén van haar prooien na het mysterieuze overlijden van haar man.

In vierenzestig korte hoofdstukken ontvouwt het verhaal van deze thriller zich. Dat de auteur tevens scenarioschrijver is laten de cliffhangers aan het einde van elk hoofdstuk duidelijk zien. De tochten door Amsterdam zijn vooral voor mensen die de stad kennen heel herkenbaar. Ze zijn echt na te lopen of te fietsen!

Als er dan één puntje van kritiek mag zijn, betreft dat de cover. De Magere Brug mag dan voor Amsterdam staan, in de roman komt die niet voor. Een foto van de Koepelkerk aan het Singel zou logischer zijn.

Dat dit boek amper een week na verschijning al om een tweede druk vroeg zegt genoeg. En meer dan terecht: spanning, humor en ontroering strijden met elkaar om de aandacht van de lezer. Er blijft nog maar één prangende vraag over: hoe lang is het wachten op deel twee?

Hetty KleinloogDe zusjes. Kauffmann en Kaufmann deel 1. ISBN 978-94-6068-464-7, 284 pagina’s, € 15,00. Baarn: Uitgeverij Marmer 2021.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.