Wraak of liefde?

Weer gehackt?

Joyce werd als kind op afstand bekeken door een hacker. Om van dit trauma af te komen laat ze zich opnieuw, gedoseerd, bekijken door een man op wie ze verliefd is en die ze vertrouwt. Maar dan wordt ze opnieuw gehackt…

Joyce heeft als tiener een onaangename ervaring gehad. Een hacker heeft via de webcam van de computer van haar beste vriendin beide meiden maandenlang bekeken. Ze heeft hier een trauma aan overgehouden en besluit jaren later in therapie te gaan.

Tegelijkertijd komt, met horten en stoten, met Jeroen de liefde in haar leven, maar die zit nog in een dampende seksrelatie met Priscilla, een getrouwde vrouw. Joyce op haar beurt is nog niet toe aan een relatie, daarvoor heeft haar vertrouwen in de mannen een te grote knauw gekregen.

Ze gaat in therapie en neemt uiteindelijk haar vriendin Carolien in vertrouwen. In de therapiegroep zit Paul, een man met een heftig verleden, die dat aan haar opbiecht. Hij wil graag contact met haar. Intussen gaat ze steeds meer voor Jeroen voelen, maar het verleden komt steeds meer bovendrijven. Door middel van exposure therapie wil Joyce het hacken opnieuw beleven en ze vraagt of Jeroen met een camera naar haar wil kijken.

Het gebeuren blijkt heel confronterend voor Joyce. Ze heeft het gevoel dat ze bekeken wordt en begint nu ook aan traumatherapie. Toch zet ze de exposure door met steeds gewaagdere sessies. En dan krijgt ze de volgende boodschap op haar mobieltje: ik heb je bekeken via de camera. Ik heb genoten.

Auteur

Marion van der Putte – Peters (Heemskerk 1967) werkte als gastvrouw bij Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep, dat mensen met kanker en hun naasten ondersteuning biedt. Thans is ze radiodiagnostisch laborant bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Wraak of liefde? Is haar eerste boek. Op de Facebook-pagina Marion Peters Creations kunt u de totstandkoming ervan volgen.

 

 

Joyce raakt behoorlijk van de leg na dit bericht. Ze verdenkt alles en iedereen. De gebeurtenissen volgen elkaar nu in een rap tempo op, zoals het een goede whodunnit betaamt. De auteur zet ons daarbij verschillende keren op het verkeerde been tot er een onverwachte, maar toch best geloofwaardige ontknoping komt.

Uit het feit dat ik dit boek steeds minder kon neerleggen kan ik niet anders dan concluderen dat dit een veelbelovend en geslaagd thrillerdebuut (met een sympathieke hoofdpersoon) is.

Marion Peters – Wraak of liefde? ISBN 978-94-6402-625-2, 197 pagina’s, € 19,95. Enschede: Boekengilde 2020.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.