Wervelstof

Opgesloten in Oklahoma

Jonge Nederlandse vrouw krijgt zo maar een vliegticket naar Chicago aangeboden van iemand die ze nauwelijks kent. Te mooi om waar te zijn?

Suzan, een 24-jarige studente aan de kappersacademie met een wat problematische jeugd achter zich, bereidt zich voor op het afsluitende examen, als ze in het Amsterdamse Vondelpark de 38-jarige onderwaterlasser op boortorens Steve ontmoet. Ze beginnen een briefwisseling en op een gegeven moment stuurt hij haar een open vliegticket: Ik zal je mijn wereld laten zien, mijn leven en ik verlang ernaar om samen tijd door te brengen. Suzan besluit impulsief op Steves verzoek in te gaan en vertrekt vlak na haar examen.

Het is een aangenaam verblijf en Steve neemt Suzan mee op een roadtrip, waarin ze een deel van de befaamde Route 66 afleggen. De reis had een hypnotiserende werking en ons zwijgen voelde als een verbond. Ze delen steeds een hotelkamer en op een gegeven moment ook het bed. Vlak voor haar vertrek vraagt Steve aan Suzan om terug te komen. Ik zal erover nadenken, lief.

Auteur

Suzanna Esther, pseudoniem van Esther Suzanna Mäkel, houdt sinds haar tiende jaar een dagboek bij. Zij studeerde Algemene Literatuurwetenschap en Psychologie. Wervelstof is haar debuutroman. Het verhaal is op waargebeurde feiten gebaseerd.

 

 

 

 

Thuisgekomen mist Suzan Steve zo erg dat ze besluit de stap te wagen en terug naar de Verenigde Staten te vliegen. Daar aangekomen krijgt ze een eenzaam bestaan omdat Steve overdag moet werken. Ze doet een afschuwelijke traumatische ervaring op als Steve met zijn vriend Mike haar meenemen naar een wervelstorm, het zogenaamde tornadojagen. Ze is doodsbang.

En dan besluit Steve zonder enig overleg, te verhuizen naar the middle of nowhere. Zonder baan, want ze heeft nog steeds geen green card en zonder vervoermiddel zit ze daar praktisch opgesloten.

Steve, de man waarop Suzan verliefd werd, blijkt ook minder aangename kanten te hebben en ze komt achter bepaalde zaken uit zijn verleden die, op zijn minst gezegd, dubieus zijn. En als hij dan ook nog voor een tijd voor werk naar de Golf van Mexico vertrekt heeft ze het wel met hem gehad. Tot overmaat van ramp houdt Steves onaangename vriend Mike zo lang een oogje in het zeil. Maar hoe komt ze hier weg?

Suzanna Esther is erin geslaagd haar ervaringen om te zetten in een meeslepend verhaal dat je niet neerlegt voor je het uit hebt. Ze kán schrijven. Een uitstekend debuut dat doet verlangen naar meer…

Suzanna Esther – Wervelstof. ISBN 978-94-92551-61, 151 pagina’s, € 16,99. Breda: Ambilicious, tweede druk 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Autobiografie, Reizen. Bookmark de permalink.