Een kans op zes

De opaalmoordenaar

Een thriller over pedofilie. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de slachtoffertjes, de daders en de moeder van een slachtoffer.

Veertien jaar geleden waren Alexandra, haar man Benoit en hun zevenjarig zoontje op vakantie in Zuid-Frankrijk. Tijdens een boottochtje viel hun zoon Daan over boord en werd niet meer gevonden. Nu opeens krijgt ze een anonieme brief. Het gaat over haar zoon. Er valt ineens veel uit te zoeken voor Alexandra.

Dat geldt ook voor de onderzoeksjournaliste Cathérina die de moorden onderzoekt van een aantal zevenjarige jongetjes die werden gevonden op het strand van Hyères. Om de lichamen heen lagen in een hartvormig patroon opaalsteentjes.

In een zeer spannend verhaal vol met ontvoeringen, geweld, moord en seks wordt langzamerhand bekend wie de daders zijn van de moorden.

Auteur

Petra Spark (1976) studeerde communicatiewetenschappen in Leuven. Aanvankelijk schreef ze bloedstollende, meeslepende verhalen. In 2017 verscheen haar eerste thriller Artikel 13. Ze deinst niet bepaald terug voor geweld en sadisme.

 

 

 

 

Het sterkste punt van dit boek is de spanning. Er gebeurt heel veel, maar niet alles is even logisch. Het boek heeft nogal harde kanten. In de eerste plaats de manier waarop onverbloemd wordt verteld over de seksuele handelingen met jonge jongens. Er is ook nog al wat geweld.

Extra spanning ontstaat er door onverwachte wendingen en onthullingen. Van sommige personen blijkt dat het om anderen gaat dan waar ze zich voor uitgeven

Een spannende, harde thriller.

Petra SparkEen kans op zes. ISBN 978-94-624-2096-0, 280 pagina’s, € 19,95. Westerlo (B): Kramat 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.