Vuurwerk

Tussendoortje

Op de valreep.

Op 1 januari nemen we vrij. Maar ik vind het heel leuk even iets anders met u te delen. Tijdens het googelen naar vuurwerk voor een mooi plaatje kwam ik plotseling het boek Vuurwerk van Francis Ebejer (1925-1993) tegen. Ebejer is één van de meest vooraanstaande Maltese auteurs. Hij schreef zowel in het Engels als in het Maltees. Dit boek ken ik niet, althans deze vertaling in het Nederlands. Als het een vertaling uit het Engels is, is het zeer wel mogelijk dat ik het origineel ooit gelezen heb. Per slot van rekening heb ik tijdens mijn langdurige onderzoek naar kerk en staat op Malta bijna alles wat mij meer leerde over dit intrigerende volk gekocht. Inmiddels is mijn Melitensia collectie te raadplegen op de Maltese ambassade te Den Haag.

Ebejer is een sfeertekenaar pur sang. Ik zou dit boekje nog wel eens willen (her?)lezen, maar of dat ook lukt? Het dateert uit 1993 en is uitgegeven bij een zekere uitgeverij De Kom uit Baarn. Volgend jaar toch maar eens zoeken…

Genoeg gemijmerd. Ik wilde een stukje schrijven over het feit dat u met het geld dat u aan vuurwerk besteedt ook een heleboel andere dingen kunt doen, bijvoorbeeld boeken kopen.

Gelukkig Nieuwjaar, mede namens mijn mede LeesKost recensenten.

Op 2 januari verschijnt onze volgende boekrecensie, zoals u van ons gewend bent om en nabij 10.00 uur.

Adrianus Koster

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.