Bodemloos

Seriemoordenaar uit op vergelding

Werkzaamheden als advocaat hebben grote invloed op persoonlijk leven.

De jonge Belgische advocate Kirsten Hartoghs is in haar jeugd met haar ouders naar Lissabon verhuisd, waar haar vader als topvoetballer bij Benfica werd gecontracteerd. Na de transfer is hij bij een auto-ongeluk om het leven gekomen. Nu, 22 jaar later, worstelt Kirsten met de vraag of ze er goed aan gedaan heeft in Portugal rechten te gaan studeren. Zal ze zich in de voetsporen van haar werkgever, de ervaren advocaat Fontes, kunnen opwerken binnen de advocatuur? ’s Avonds en in het weekend wijdt ze zich aan het lezen van vele dossiers.

Terwijl haar moeder op sterven ligt, komt het bericht dat er weer een moord is gepleegd. Gabriela Tavares, moeder van een autistische zoon, is in haar woning op afschuwwekkende wijze vermoord. Al snel wordt een verdachte opgepakt, die Kirsten verzoekt hem bij te staan. Fontes raadt haar af deze zaak op zich te nemen. De volkswoede zal zich richten op degene die een vermoedelijke seriemoordenaar gaat verdedigen. Kirsten neemt ontslag, richt haar eigen kantoor op en gaat de verdediging aan.

Auteurs

Walter Damen (1971) is topadvocaat en strafpleiter. Hij studeerde rechten aan de universiteiten van Antwerpen en Leuven en behaalde nog bijkomende certificaten in gerechtelijke geneeskunde, bemiddelen bij conflicten en jeugdrecht.
Naast zijn werk als advocaat, heeft hij als coauteur reeds verschillende boeken uitgebracht.

Hilde Vermeeren (1970) studeerde psychologie aan de KU Leuven. Ze heeft tientallen kinder- en jeugdboeken geschreven. Sinds 2013 schrijft ze ook thrillers waarmee ze diverse prijzen in de wacht heeft gesleept. Deze thriller is de tweede in de trilogie rond de advocate Kirsten Hartoghs.

Fontes krijgt gelijk. Ook de pers stort zich op Kirsten. Haar woorden dat iedereen recht heeft op bijstand van een advocaat worden in de krant verdraaid weergegeven alsof ze gezegd zou hebben dat de dader onschuldig is.

In de gesprekken die Kirsten met haar cliënt voert, geeft hij aan dat hij niets meer weet. Toch heeft de pleitbezorgster het idee dat hij dingen verzwijgt. Totdat hij zich opeens iets herinnert. Zal dat de doorbraak zijn in deze zaak?

Een prima thriller in de ware zin van het woord: een hoog leestempo en de spanning wordt steeds opgevoerd. De ontknoping komt als een complete verrassing.

Damen & Vandermeeren – Bodemloos. ISBN 978-94-6131-939-5, 325 pagina’s, € 22,00. Antwerpen: Van Halewyck 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.