Ik zie je

Gluren naar de buren

Schrijfster houdt haar buurvrouw scherp in de gaten. Wanneer ze ziet dat er een moord wordt gepleegd belt ze niet de politie.

Carol Brodie, de schrijfster van drie succesvolle thrillers heeft al vijf jaar een schrijversblock en is van plan dit in de Provence te doorbreken. Bovendien hoopt ze aan de voet van de Mont Ventoux in het reine te komen met de nodige problemen die haar kwellen.

Het was nog niet eenvoudig om op korte termijn voor acht weken een huis te bemachtigen. Uiteindelijk lukte het om een luxe gîte met zes slaapkamers en een zwembad te huren.

Binnen is het bloedheet. Het huis dat 200 jaar oud is heeft geen airco. Alles tegen elkaar openzetten is het enige wat je kan doen tegen de hitte. Of gebruikmaken van het zwembad.

De volgende dag ziet ze in de verte haar buurvrouw bij een groot zwembad liggen. Het grote huis dat erbij hoort is moeilijk zichtbaar, maar het zwembad kan Carol goed zien. Ze heeft Carol een soort telescoop in de salon zien staan en die zet ze op het terras. Het zal niet lang duren of Carol Brodie ziet bij het zwembad een man verschijnen. Hij houdt haar buurvrouw onder schot. Door de telescoop is de vechtpartij die volgt, goed te volgen.

Auteur

Michael Berg is de pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen (1956). Hij woonde enige tijd in Frankrijk en schreef al verscheidene succesvolle thrillers zoals Nacht in Parijs, waarmee hij de Gouden Strop 2013 won, Het meisje op de weg en Broertje.

 

 

 

In deze psychologische thriller is schrijfster Carol Brodie getuige van geweld, maar schakelt niet de politie in. Ze gaat er zelf op af en raakt verzeilt in een spannend complot waarin schijn en werkelijkheid, leugen en waarheid moeilijk te onderscheiden zijn. Onder de deken van een lome Provençaalse zomer wordt de nervatuur van een gekwelde vrouw zwaar op de proef gesteld.

Michael BergIk zie je. ISBN 978-90-443-5156-9, 336 pagina’s, € 21,99. Amsterdam: The House of Books 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.