Zoutelande

Dodelijke jaloezie

Lydia heeft met haar man een strandtent aan de kust van Zoutelande. Twee vriendinnen worden uitgenodigd voor een vakantie aan zee. Het begint allemaal zo gezellig …

 Drie vriendinnen treffen elkaar treffen in de nieuwe strandtent Zout. Ze babbelen eindeloos, drinken wat en eten wat. Gert, de echtgenoot van Lydia, verwent hen en flirt met Eline en Sascha tot ongenoegen van Lydia. Dit duurt enkele hoofdstukken, tot op een ochtend Sascha is verdwenen.

Auteur

De schrijfster Linda van Rijn (1974) studeerde Literatuurwetenschappen. Ze ging werken in de reisbranche. Naast haar werk begon ze met het schrijven van verhalen en romans. Door het succes van haar boeken is ze nu fulltime schrijfster. Sinds 2011 publiceert ze twee vakantiethrillers per jaar, zoals bijvoorbeeld Zomernacht. Dit is haar negentiende thriller.

Er wordt vanuit twee perspectieven gewerkt. Er is het verhaal van de vriendinnen dat verteld wordt door Eline. De andere hoofdstukken hebben de politievrouw Suzanne de Nooijer als verteller. Zij heeft te maken met Wout, een man die zijn vriendin door verdrinking verloor.

Dit boek is een duidelijke vrouwenthriller, de omslag wijst daar al op. Er zijn veel vrouwelijke hoofdpersonen die het heel gezellig hebben. Veel onnodige details, veel psychologie. In dit boek wordt de onzekerheid van Lydia uitvoerig besproken. Bij de rechercheur Suzanne gaat het meer over haar slaapproblemen dan over haar politiewerk De stijl is luchtig. Het leest gemakkelijk en daarom is het vooral ontspanningslectuur en geen literaire thriller.

Na het gezapige begin van de vakantie van de vriendinnen krijgt het verhaal een uiterst dramatische wending. Alle elementen van een spannende thriller zijn aanwezig: moord en doodslag, verschillende verdachten die in beeld komen en een zeer verrassende ontknoping die je als lezer beslist niet verwacht. Dat alles speelt zich af aan het mooie strand van Zoutelande.

Een geslaagde vrouwenthriller.

Linda van Rijn – Zoutelande. ISBN 978-94-606-8438-8, 256 pagina’s, € 15. Baarn: Uitgeverij Marmer 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.