Ciao Sicilia

Riskante bescherming

Jonge vrouw kiest voor zich zelf en vertrekt naar Italië.

Twaalf jaar geleden dook Benny op. Anne trouwde met hem. In het begin verwende hij haar mateloos en was ze dol op hem. Benny kwam op het juiste moment. Haar lieve broer Christiaan was kort daarvoor noodlottig verongelukt. De tirannieke vader met zijn uiterst losse handjes ging meer drinken en terroriseerde haar. Moeder kon het nauwelijks verdragen en spande zich alleen maar tot het uiterste in om het haar man naar de zin te maken.

Anne was aanvankelijk blij met de charmante en wilskrachtige Benny in wiens armen ze zich beschermd voelde. Die tijd was echter al lang voorbij en Benny had zich inmiddels als een zelfde tiran ontpopt als haar vader. Nu haar moeder was overleden had Anne een dapper besluit genomen. Ze wilde weg uit Nederland om alle ellende definitief achter zich te laten.

Op de dag dat Anne met de noorderzon zou vertrekken, was Benny in zijn sas. Als jongen van de vlakte hield hij zich bezig met illegale zaakjes. Hij had zojuist een flinke som geld geïncasseerd. Wat hij minder goed had geregeld, was zijn vrouw als wandelende brandkast te gebruiken. Als Anne langs de straat op Benny staat te wachten om opgehaald te worden, verschijnt een SUV waaruit een man stapt die Anne met een ijzeren greep aan haar bovenarm vastpakt en haar sommeert de terreinwagen in te stappen. ‘Hoe minder je protesteert, hoe minder pijn het gaat doen…’

Benny komt op dat moment in zijn rode Porsche aanrijden en ziet hoe zijn vrouw wordt gekidnapt. Er volgt een bloedstollend gevecht waarbij een vuurwapen wordt getrokken. Na onoverzichtelijke gevechtshandelingen blijft Benny bloedend achter en stuift de SUV met Anne aan boord uit het zicht. Het duurt niet lang of er wordt van auto gewisseld. Anne wordt gedwongen in de achterbak te gaan liggen. Het wordt een weinig comfortabele reis.

Na allerlei wederwaardigheden bereikt Anne ten slotte het eiland Sicilië. Het enige wat ze voor haar ontvoerders onder haar slipje heeft kunnen verstoppen is een medaillon met een foto van haar moeder en haar lievelingsbroer Christiaan. Verder is ze al haar eigendommen kwijt. Haar tas met persoonlijke bezittingen is in een vuilniszak afgevoerd, haar kleren heeft ze voor andere moeten inruilen en haar lange haar is afgeknipt. De grote som geld die ze bij zich droeg is uiteraard afgepakt. Ze heeft geen stuiver op zak als ze volkomen berooid de veerboot afloopt en het eiland van de Etna betreedt.

Auteur

Marelle Boersma (1957) kreeg verschillende prijzen voor haar thrillers en toont zich met dit boek opnieuw een vaardig auteur die haar lezers opnieuw zal verrassen met een meeslepende ik-vertrek-thriller.

 

 

 

 

 

Anne mag op het hartverwarmende Italiaanse eiland dan wel het gevoel hebben alle banden met haar verleden te hebben afgesneden, de realiteit is barser dan haar verlangen. De Etna moet dus nog een tijdje doorroken voordat onze heldin in werkelijk rustig vaarwater een nieuw leven kan beginnen.

Marelle BoersmaCiao Sicilia. ISBN 978-94-610-9361-5, 320 pagina’s, € 17,50. Laren: De Crime Compagnie 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.