High Tech Recherche – De naakte waarheid

Gestolen bedrijfsgeheimen

Rechercheur krijgt de opdracht om undercover de diefstal van ICT-innovaties op te lossen.

Gerben en Natascha Benders vormen met hun kinderen John van zestien en Marloes van dertien jaar een doorsnee gezin. Het is voor Gerben een betrouwbare uitvalsbasis voor zijn intensieve werk als professioneel speurder.

Gerben is rechercheur bij een speciale eenheid. Een paar weken geleden was een nieuwe klus op zijn pad gekomen. Zijn chef Ferdinand Joosten had hem kort en bondig uiteengezet waar het om ging. ‘We hebben je nodig. High-tech smokkelwaar. We weten waar het vandaan komt, maar niemand weet waar het heen gaat en ook niet hoe het gestolen wordt.’

Gerben had zich nauwgezet voorbereid op de opdracht om te achterhalen wie verantwoordelijk was of waren voor de raadselachtige verdwijning van de nieuw ontwikkelde spullen. Hij zou enkele weken bij het bedrijf gaan werken ‘als auditor’, om een beeld van het bedrijf en het personeel te krijgen.

Auteur

Paul Kater (1960) schrijft fantasie en science fiction. Dit boek is een misdaadroman waarin het vernuft en doorzettingsvermogen van de speurder op de proef wordt gesteld om ogenschijnlijk volmaakte diefstallen op te lossen. Omdat het om een ICT-zaak handelt krijgt hij soms steun van zijn vrouw Natascha die op dat terrein van wanten weet.

Het Personeelsuitstapje biedt Gerben een mooie gelegenheid om zijn collega’s uit het bedrijf beter te leren kennen. Hij moet wel even slikken als hij zich aanmeldt, want dat jaarlijkse uitje wordt traditiegetrouw gevierd op een nudistencamping waar de naaktlopers worden getrakteerd op sport en spel.

De mededeling dat hij gaat deelnemen aan een bloot uitstapje valt bij zijn vrouw Natascha in heel slechte aarde. Terwijl de kinderen het wel grappig vinden begrijpt Gerben totaal niet, waarom zijn vrouw zo overdreven negatief reageert. Waarom toch?

Langzaam maar zeker worden alle verdachte personeelsleden zodanig gefileerd dat uiteindelijk het geheim van de raadselachtige roof kan worden ontsluierd.

Paul Kater – High-Tech RechercheDe naakte waarheid. ISBN 978-94-638-6794-8, 289 pagina’s, € 19,95. Uitgeverij Mijnbestseller.nl 2019.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.