Levend speelgoed

Fataal uiterlijk

De gewelddadige dood van twee vrouwen confronteert de politie met een volslagen raadsel.

Ann Gulikers, drieëntwintig jaar oud en een briljante studente voelde zich op een vreemde manier aangetrokken tot een knappe slanke man met zijn arm in een mitella… Ann was niet de eerste die iets afschuwelijks te wachten staat.

De volgende is Bea Scholten, vierentwintig, een verrukkelijke verschijning en enige dochter van een vermaarde Antwerpse chirurg. De man was goed gekleed en zag er goed gemanierd uit. Hij glimlachte haar vriendelijk toe, met een flard hulpeloosheid. Hij had immers zijn arm in een mitella…

Wanneer aangifte wordt gedaan van de verdwijning van Ann en Bea duurt het niet lang of de rechercheurs Nadia Mendonck en Dirk Deleu vermoeden een link tussen beide zaken. Het valt in elk geval op dat de twee studentes heel erg op elkaar lijken. Hun foto’s tonen twee langharige brunettes met de scheiding in het midden. Verder tasten ze in het duister. Er zijn geen aanknopingspunten. Geen getuigen. Geen motief.

Auteur

Luc Deflo (1958-2018) debuteerde in 1999 en vestigde een reputatie als populaire en veelzijdige auteur van misdaadromans. Na zijn recente overlijden liet hij postuum vier thrillers achter. Deze eerste daarvan put zijn kracht uit de horror in zijn beschrijvingen van situaties waarin vrouwen worden ingepalmd om vervolgens aan angstaanjagende handelingen te worden onderworpen.

Het draait hier wat minder om de plot omdat de lezer voortdurend beter geïnformeerd wordt dan de beide rechercheurs en de spanning van de intrige vooral wordt gevonden in de uiteindelijke ontknoping.

Luc Deflo – Levend speelgoed. ISBN 978-94-6131-896-1, 290 pagina’s, € 21,99. Kalmthout (B): Uitgeverij Van Halewyck 2019.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.