Mijn zusje, de seriemoordenaar

Geen man is veilig voor Nigeriaanse schone

Ayoola is onweerstaanbaar mooi, maar levensgevaarlijk. Zelfs als ze haar derde minnaar genadeloos heeft afgemaakt blijft haar zusje Korede haar in bescherming nemen. Totdat Ayoola haar zinnen zet op Tade, de man op wie Korede heimelijk verliefd is.

Om alle sporen uit te wissen van het bloedbad dat Ayoola heeft aangericht poetst en schrobt Korede zich wezenloos met bleek en ammoniak. Daarna dumpen ze samen het ontzielde lichaam in het meer.

Korede vertelt hoe ze haar zusje na de koelbloedige moord op de aantrekkelijke man vraagt wat er is gebeurd.

Auteur

Oyinkan Braithwaite(1988) is geboren in Nigeria en groeide op in Engeland. Na haar studie rechten en creative writing keerde ze in 2012 terug naar haar geboorteland. Drie jaar geleden stond ze op de shortlist voor de Commonwealth Short Story Prize. Dit is haar debuutroman. De filmrechten zijn meteen verkocht.

 

 

Binnen de kortste keren heeft Ayoola weer een nieuwe lover en Korede, een hardwerkende verpleegster, houdt wederom haar hart vast. Maar de zusterband wordt pas echt op de proef gesteld als Ayoola haar in het ziekenhuis komt opzoeken. Ze valt als een blok voor Tade, de dokter op wie Korede heimelijk verliefd is. Tade kan haar charmes niet weerstaan en heeft nauwelijks meer oog voor Korede. Ze wil hem duidelijk maken dat hij potentieel gevaar loopt, maar haar zusje verraden, dat kan ze niet.

De spanning loopt op. Door de korte hoofdstukken waarin Korede haar relaas vertelt, zit de lezer meteen lekker in het verhaal dat zich afspeelt in de Nigeriaanse hoofdstad Lagos.

Op haar eigen site spreekt de auteur van een scorpion-tailed thriller, maar het boek is nog veel meer. Psychologie, man-vrouwverhoudingen, de Afrikaanse samenleving, alles komt aan de orde. Een knap staaltje werk voor een debutante. Benieuwd hoe het verhaal er op het witte doek gaat uitzien…

Oyinkan BraithwaiteMijn zusje, de seriemoordenaar. Vertaald uit het Engels (My Sister, The Serial Killer) door Astrid Huisman en Roos van de Wardt. ISBN 978-94-929-2806-1, 230 pagina’s, € 21,99. Amsterdam: Uitgeverij Pluim 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.