De Hot Daddy List

Onverwachte liefde

Een aantrekkelijk vriend, een leuke baan als leidster op de buitenschoolse opvang en gezellige vrienden. Het leven lacht de jonge Alice toe. Totdat er een meisje in haar groep komt. De komst van Sara, maar vooral van haar vader John, zet alles volledig op z’n kop.

Alice heeft niet alleen oog voor haar kleuters op de buitenschoolse opvang waar zij werkt, maar ook voor hun papa’s. De knapsten staan op de Hot Daddy List, die ze samen met haar twee collega’s heeft opgesteld. Zowel Alice als de homoseksuele Arie en de vrijgezelle Kiki vechten om het hardst om de aandacht van de meest aantrekkelijke vaders die de kleintjes komen halen en brengen.

Auteur

Madelein Kerseboom (1989) is na de pabo gaan werken op de buitenschoolse opvang. Door de ziekte van Ménière kan ze echter niet meer fulltime werken, maar daardoor heeft ze wel haar droom kunnen verwezenlijken: het schrijven van feelgoodromans.

 

 

 

 

Ook voor Alice is de lijst niet meer dan een geintje, want ze is dolgelukkig met de charmante Daan bij wie ze drie jaar geleden is ingetrokken. Ze zijn zo overtuigd van hun liefde voor elkaar dat ze op zoek gaan naar een koophuis. Als ze hun droomplek eindelijk gevonden hebben kan ze haar geluk niet op. En dat wordt in het nog lege, donkere huis gevierd met champagne en waxinelichtjes in de vorm van een hart. ‘Op ons’, zegt Daan terwijl hij de glazen inschenkt. ‘En op ons huis! Het hart staat symbool voor onze liefde en wij vormen samen het middelpunt. Ik wil je zeggen dat ik heel veel van je hou en dat ik ontzettend veel zin heb in een nieuw avontuur met jou!’

Het stoort hem wel dat Alice het steeds vaker over Sara heeft, het nieuwe meisje in haar groep. Niet alleen omdat zij de knapste papa van alle kinderen heeft; haar moeder is terminaal ziek. Alice ontfermt zich op de bso over het meisje en krijgt langzaam een beetje contact met haar vader John.

Toch irriteert het Alice dat hij steeds vaker op zakenreis is en de zorg voor Sara overlaat aan de oppas. En het stoort Daan dat zij er ook thuis niet over uitgepraat raakt. ‘Tjonge Alice, die man houdt je wel bezig hè? Ik snap dat het moeilijk voor je is, met die situatie van z’n vrouw en alles. Maar het begint wel op te vallen dat de naam ‘John’ hier steeds vaker valt.’

Zonder dat ze het zich echt realiseert, wordt het langzaam het begin van het einde. Als ze eindelijk zichzelf durft toe te geven dat ze verliefd is op John is het nog maar de vraag of hij ook iets voor haar voelt…

Het boek leest als een trein, maar de romantiek spat niet van de pagina’s af. Zinnen als Hij kust me. Hij kust me, zoals ik nooit eerder ben gekust. De kus is innig en zacht. Warm en teder. Onze tongen vinden elkaar. De zoen wordt heviger. Vuriger. Ik trek hem dichter tegen me aan maken niet echt indruk, zelfs niet in een feelgoodroman. Ook enige spanning of emotie laten het afweten, waardoor het niet meer dan een oppervlakkig verhaal is geworden. Hopelijk is het volgende boek van deze auteur van een iets hoger niveau.

Madelein Kerseboom – De Hot Daddy List. ISBN 978-94-6068-399-2, 285 pagina’s, € 17,50. Baarn: Uitgeverij Marmer 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Feel good. Bookmark de permalink.