Een puppy voor kerst

Rouwproces van een bedrogen vrouw

Monique wordt ingeruild voor de secretaresse van haar man. Dat veroorzaakte een enorme klap, gevolgd door een heftig rouwproces. Kan zij weer op eigen benen staan?

Als Monique bij toeval ontdekt dat haar man Thomas een verhouding met zijn secretaresse heeft verlaat zij op stel en sprong met haar twee kinderen de echtelijke woning. Ze trekt in op een etage boven de winkel van haar zus en steekt de weinige energie die ze nog over heeft in het bewoonbaar maken daarvan. Haar zus en een collega op het werk doen alles om haar te helpen en dat heeft ze wel nodig ook, want ze is volledig van de leg door het gebeurde.

Auteur

Simone Luijten (1989) is copywriter en communicatieadviseur. Dit is haar eerste gepubliceerde verhaal.

 

 

 

 

Monique weet niet wat haar overkomt. Ze is radeloos en klampt zich wanhopig vast aan haar kinderen. Anderen moeten haar uit de put trekken en dat gebeurt uiteindelijk ook, want het is tenslotte een feelgoodroman, die het prima zal doen in deze tijd van het jaar. De titel dekt de lading niet helemaal, want zowel de puppy als de kerst spelen slechts een bescheiden rol.

Gelukkig zijn er een aantal vrolijke passages, zoals die over Monique, die denkt dat ze kan behangen. Nee dus. En over de gehaktballetjes van IKEA en het kopen van een kerstboom. En dat Monique niet helemaal haar gevoel voor humor kwijt is, blijkt uit haar reactie op de opmerking van haar zus dat de ogen van Thomas’ nieuwe vlam te ver uit elkaar staan: Het zijn haar benen die te ver uit elkaar staan. Overigens blijft het bij deze passage en komt er geen enkele seks in het boek voor.

Iets meer diepgang had van mij gemogen. Hoe komt het dat Monique na een gepassioneerde relatie met een barman in veertien jaar zo kon indutten dat Thomas een andere vrouw spannender vond?

Prima leesvoer voor de fans van de Bouquetreeks.

Simone Luijten – Een puppy voor kerst. ISBN 978-90-472-0466-4, 88 pagina’s, € 4,99. Amsterdam: Loft Publishing 2018.

Let op: Van dit boek is geen papieren versie verkrijgbaar. U kunt het lezen op uw e-reader, iPad, iPhone, pc of ander digitaal apparaat dat epubs aan kan.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Feel good. Bookmark de permalink.