Weduwen

De laatste overval

Geldtransport loopt uit op een drama waarbij de overvallers gruwelijk verbranden. Hun achtergebleven vrouwen kiezen voor een opmerkelijke overlevingsstrategie.

Het is 1984. Het plan voor een overval op een geldtransport zit perfect in elkaar, maar wordt door een toeval verstoord. Een bestelbus met explosieven ontploft, waardoor drie zware criminelen omkomen. Drie ontredderde weduwen blijven achter, waaronder Dolly. De laatste vindt in een kluis onder meer de aantekeningen van haar man, die de overval beraamd had.

Auteur

Lynda La Plante, CBE (Commander of the British Empire, officieel Lynda Tichmarsh, 1943) is vooral bekend als schrijfster van misdaadseries voor televisie.

 

 

 

Deze thriller verscheen al in 1983, maar is nu eindelijk in Nederlandse vertaling beschikbaar. Hoog tijd, want deze misdaadroman mag niet worden gemist. Het boek werd bewerkt tot een succesvolle Britse misdaadserie en binnenkort komt de door Steve McQueen geregisseerde film uit.

De weduwen steken onder leiding van Dolly de koppen bij elkaar. Kunnen zij het karwei van hun mannen afmaken?

Een fantastische thriller die tot de laatste bladzijde zenuwslopend de spanning erin houdt.

Lynda La PlanteWeduwen. Vertaald uit het Engels (Widows) door Henny van Gulik. ISBN 978-90-4521-240-1, 416 pagina’s, € 19,99. Uithoorn: Karakter Uitgevers 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.