Peter’s Zeurkalender 2019

Begin de dag met een lach

Tigste editie van de leukste scheurkalender van Nederland.

Een scheurkalender. Je begint eraan op 1 januari, hij wordt steeds dunner en op 31 december is hij ‘op’. Elke dag iets te lezen en te kijken en daarna belanden de meeste blaadjes in de prullenbak. Maar deze kalender is uniek, hij kan een collector’s item worden. Reden waarom velen hem niet dagelijks afscheuren, maar omslaan om hem in zijn geheel op de boekenplank te bewaren. Hoewel de plaatjes ook wel al dan niet gescand en uitvergroot de wand van menige studeerkamer opvrolijken. Anderen maken er screensavers of onderzetters van en er zijn vast nog wel toepassingen die uw recensent onbekend zijn. In ieder geval valt er bij elk plaatje van de dag tenminste te glimlachen, hoewel bezorgde huisgenoten weleens vroeg worden wakker gemaakt door een vrolijk gebulder uit het bezette toilet.

Tekenaar en auteur

Peter van Straaten (1935-2016), wie kent hem niet? Hij heeft een indrukwekkende lijst van publicaties met tekeningen (politiek, erotisch, cartoons en strips) met bijbehorende teksten op zijn naam en werd veelvuldig bekroond.

 

Vanaf 1995 kun je elke dag genieten van een blaadje uit Peter’s Zeurkalender en de allerbeste tekeningen uit de jaren tussen 2009 en 2013 zijn gelukkig gerecycled in deze (Gouden) editie.

Het beste wat je in een dergelijke recensie kunt doen is een aantal illustraties te plaatsen. Vindt u ze ook leuk? Haast u naar de winkel. Een leuk cadeau voor de feestdagen. Voor die dierbare of… voor uzelf. Na aanschaf wel even wachten tot 1 januari, hoor.

Peter van StraatenPeter’s Zeurkalender 2019. ISBN 978-94-6336040-1, 365 blaadjes, € 14,90. Amsterdam: Uitgeverij De Harmonie 2018.

Vindt u de bijschriften hier moeilijk te lezen? Dan herhalen we ze nog even (op ware grootte is het goed te doen).

Cover: Wie heeft mijn zeurkalender gejat?

Zaterdag 5 januari: O… en nog de beste wensen

Vrijdag 25 januari: Je hoeft niet te fluisteren, hoor

Zaterdag 1 juni: Kom hier, lul! Ik wil liefde

Dinsdag 3 december: Laat Sinterklaas het maar niet horen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Cartoons, Humor, Kalenders. Bookmark de permalink.