Pas op voor de buren

Overkill aan gevaarlijke gekken

Merkwaardig gedrag van familie en buren doet jonge thrillerschrijfster twijfelen aan haar en hun geestelijke gezondheid.

Ruth Williams debuteerde onlangs met een succesvolle thriller. Haar uitgever moedigt de jonge vrouw aan een tweede misdaadroman te schrijven, maar dit schiet niet erg op. Ruth woont samen met Matthew in een cottage aan het einde van een doodlopende bosweg. Matthew is speleoloog en vaak van huis om grotten te doorzoeken. Vlakbij het huis ligt een blokhut die Ruth gebruikt om te schrijven.

Aan het weggetje liggen nog drie andere woningen. In één woont Brenda Owen, die gescheiden is. Dan zijn er Jeff en Judith Morgan die erg op zichzelf zijn. Het derde huis wordt bewoond door Luke, zijn zevenjarig dochtertje Katie en poes Beanie. Michelle, de moeder van Katie, is enige tijd geleden door een noodlottig ongeval overleden. Ruth heeft met Luke en Katie wel aardig contact.

Ruth heeft geen plezierige jeugd gehad. Haar moeder, die haar leerde dat je de buren nooit mag vertrouwen, leed aan een waansyndroom en het liep met haar ouders niet goed af.

Terwijl de winter zich aandient, gebeuren er aan de lopend band vreemde voorvallen, waardoor de van nature nogal labiele Ruth langzamerhand aan haar gezonde vermogens begint te twijfelen. Ze zal toch niet erfelijk belast zijn?

Auteur

Hilde Vandermeeren (1970) is Vlaams auteur en psychologe. Ze schreef zowel boeken voor volwassenen als voor kinderen en ontving inmiddels meer dan tien prijzen, waaronder de prestigieuze Hercule Poirotprijs 2017 voor de beste Vlaamse thriller.

Een knap geschreven boek waarin de lezer bij alle personages zich de vraag mag stellen of men van doen heeft met een psychiatrisch patiënt. Wanneer aan het slot de maskers afgaan is het af en toe even slikken en misschien wel schrikken.

Onderhoudend griezelmateriaal voor barre herfstavonden en koude winternachten.

Hilde VandermeerenPas op voor de buren. ISBN 978-90-214-0812-5, 304 pagina’s, € 20,99, Amsterdam / Antwerpen: Uitgeverij Q 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.