Bali

Dochter vermist

Alarmerend telefoontje uit Bali. Jonge vrouw is al 48 uur onvindbaar. Moeder reist spoorslags af en begint zoektocht.

 Nadat Joris onder invloed een dodelijk verkeersongeluk heeft veroorzaakt, probeert hij zijn leven te beteren en staat hij al geruime tijd droog. Op zeker moment krijgt hij een alarmerend telefoontje uit Bali. Zijn dochter Evi verblijft daar al enige tijd. Ze houdt zich gepassioneerd bezig met milieubescherming.

Evi woont bij Katy, een vriendin. Deze is volslagen in paniek want het 22-jarige meisje is al twee dagen zoek. Na een feest zou ze naar huis worden gebracht, maar ze kwam nooit aan. Ze is spoorloos verdwenen.

Joris staat onder scherpe supervisie van justitie en kan onmogelijk weg. Zijn vrouw Cita lijkt de juiste persoon om naar Bali te reizen en op zoek te gaan naar Evi. Cita kent Bali goed uit haar jeugd, want haar ouders waren op het eiland ontwikkelingswerkers.

Cita is directrice van een beautycentrum. Het is een drukke baan waar ze eigenlijk niet zomaar van weg kan. De opgefokte Joris overvalt haar echter met het bericht dat Evi wordt vermist. Hij krijgt haar zover dat ze al haar taken delegeert en onmiddellijk afreist naar Indonesië.

Ze vertrekt niet zonder zorgen. Thuis kon ze Joris in de gaten houden. Hoewel hij nu al een hele tijd de fles laat staan, vreest Cita nog elke dag een terugslag. Zal Joris de onthouding kunnen volhouden? Iets anders is dat ze met gemengde gevoelens de tocht naar Bali begint. Ze heeft last van vliegangst, maar nog meer laten bepaalde jeugdherinneringen uit Bali haar niet los.

In elk geval heeft ze een uitstekend vijfsterrenhotel geboekt want ze heeft geen zin in viezigheid, buikloop en kakkerlakken. Het hotel blijkt gelukkig wat het belooft. Ze heeft zelfs een persoonlijke butler.

Cita zoekt zo snel mogelijk contact met vriendin Katy, die yogalessen geeft. Ze maakt ook kennis met William, een intieme vriend van Evi. Ze maken een afspraak op het politiebureau en ze ontmoet rechercheur Rajendra die de zaak behandelt. Hij suggereert dat Evi één van de zovele buitenlandse drugsgebruikers is die wel weer zal opduiken. En als haar iets overkomen is, heeft ze misschien gedeald en is ze daarom in de problemen gekomen.

Auteur

Kiki van Dijk (1968) is pseudoniem voor een verder anonieme auteur. Ze schreef eerder Ibiza, Zeevlam en Lech.

Het is duidelijk dat rechercheur Rajendra de zaak niet heel serieus neemt. Cita, een stevige doorzetster, komt er achter dat er op Bali veel is dat het daglicht letterlijk en figuurlijk niet kan verdragen. Als ze haar dochter opspoort en er doden vallen, komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling. De lange arm van de Balinese criminaliteit reikt zelfs tot in Nederland waar Joris hardhandig wordt aangepakt.

Omgeven door de geheimzinnige sfeer die het eiland Bali ademt, zorgt deze thriller voor een onverwachte afrekening van het kwaad.

Kiki van Dijk – Bali. ISBN 978-94-016-0880-0, 296 pagina’s , € 15,00. Amsterdam: Xander Uitgevers 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.