Het perfecte leven van mevrouw Parrish

Begeerlijke echtgenoot

Bedriegster wil een schatrijke zakenman veroveren. Ze vindt het geen probleem dat hij al getrouwd is en twee kinderen heeft.

‘Amber Patterson was het beu om onzichtbaar te zijn’. Zo begint het verhaal van een vrouw die na allerlei teleurstellingen in het leven besluit eindelijk haar grote slag te slaan.

In een fitnesscentrum komt ze in contact met Daphne Parrish. Beide vrouwen hebben een dochtertje verloren aan taaislijmziekte en dat schept een band. Daphne is voorzitter van een stichting die geld bijeenbrengt om echtparen met een kind dat lijdt aan deze dodelijke longziekte financieel te ondersteunen. Ze is getrouwd met een multimiljonair, de succesvolle zakenman Jackson Parrish. Hij heeft voor zijn vrouw de stichting opgericht en steunt haar financieel in alle opzichten.
Amber bekent aan Daphne dat zij een eenvoudige kantoorbaan heeft en absoluut niet in de positie is om geld te schenken. Maar ze heeft wel tijd als ook administratieve en logistieke ervaring. Misschien kan ze daarmee de stichting steunen? Daphne ziet in Amber een lieve vriendin met wie ze eindelijk haar lot kan delen. Bovendien kan ze iemand als Amber heel goed inzetten bij haar werk. Er groeit iets moois tussen de beide dames. Het duurt niet lang of de alleenstaande Amber wordt bij Daphne en Jackson kind aan huis. Ze hebben twee kinderen. Tallulah van 11 en Bella van 8. Tallulah is een leergierig meisje, maar Bella blijkt een onuitstaanbaar, verwend nest. Amber negeert de twee zoveel mogelijk. De vriendschap tussen haar en Daphne wordt steeds inniger, vooral als blijkt dat hun beide overleden kinderen nota bene op dezelfde dag jarig waren!

Tot zover niets aan de hand. Behalve dan dat Amber nooit een dochter heeft gehad, laat staan eentje met taaislijmziekte. Ze liegt en bedriegt namelijk alles aan elkaar en heeft zich ten doel gesteld met Jackson het bed in te duiken. Als dat eenmaal zijn beslag heeft gekregen wil ze hem uiteindelijk zover te krijgen dat hij van Daphne scheidt en haar trouwt. Dat zou het einde betekenen van haar armetierige bestaan. Maar voorlopig is Daphne vriendin van het echtpaar Parrish en deelt ze alvast in hun onmetelijk luxueuze wereldje. Daarbij worden haar steeds meer privileges toegestaan.

Auteur

Liv Constantine is een pseudoniem waarachter de twee zussen Lynne en Valerie Constantine schuilgaan. Dit is hun thrillerdebuut.

Aanvankelijk schijnt Amber de ene na de andere horde op weg naar een huwelijk met Jackson Parrish moeiteloos te nemen. Al lezend wordt het echter wel duidelijk dat er allerlei vervelende haken en ogen op haar weg komen. Zo wordt ze soms gehinderd door een duister verleden dat ze kennelijk met zich meesleept. Ze is bijvoorbeeld als de dood dat er foto’s van haar worden genomen. Bovendien is een oude vriendin van Daphne heel argwanend. Ze vertrouwt Amber absoluut niet.

Verder vertoont Daphne af en toe merkwaardig, dwangmatig gedrag waar Amber geen vinger achter kan krijgen. Ook snapt ze ook niet waarom de moeder van Amber niet welkom is. Hoewel ze het geheimzinnig vindt maakt ze zich toch maar niet te grote zorgen.

Zal het haar lukken Jackson van Daphne af te troggelen? Gaandeweg ontwikkelen de zaken zich op huiveringwekkende wijze.

Een fraaie thriller waardig.

Liv ConstantineHet perfecte leven van mevrouw Parrish. Vertaald uit het Engels (The last Mrs. Parrish) door Theo Horsten. ISBN 978-94-027-0095-4, 414 pagina’s , € 17,99. Amsterdam: HarperCollins 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.