Achter je

En dan is het toch anders dan je denkt…

Wat beweegt jeugdige moordenaar? 

Pierce Quincy en Rainie Conner zijn FBI-profilers. Op een dag worden ze gevraagd om te helpen bij een koelbloedige schietpartij bij een lokaal tankstation waarbij twee mensen zijn doodgeschoten. De dader is op de vlucht.

Door camerabeelden komt politie vrij snel achter de identiteit van de mogelijke dader. Het is de zeventienjarige Telly.

Telly Ray Nash is de oudere broer van Sharlah, de adoptiedochter van Quincy en Conner. Hun ouders waren drugsverslaafd en mishandelenden hun kinderen regelmatig. Sharlah werd verzorgd daar haar broer. Hij maakte het eten, en nam haar mee naar de bibliotheek. Toen Telly acht was en Sharlah vijf liep de situatie thuis helemaal uit de hand. Telly vermoordde beide ouders om zo het leven van zijn zusje en zichzelf te redden. Hierbij brak hij ook de pols van Sharlah.

Na deze heftige gebeurtenis hebben broer en zus elkaar niet meer gezien. Waar Sharlah opgroeit in een liefdevol adoptiegezin lijkt dat voor Telly anders te gaan. Hij wisselt regelmatig van pleeggezin.

Vrij snel tijdens de speurtocht blijkt dat Telly ook zijn laatste pleegouders heeft vermoord. Als dan ook nog blijkt dat op zijn telefoon recente foto’s worden gevonden van zijn zusje, vrezen Quincy en Conner voor haar leven.

Auteur

Lisa Gardner heeft al een groot aantal bestsellers geschreven. Haar boeken werden in dertig talen vertaald en ze verkocht er 22 miljoen van. Dit boek is het zevende waarin Quincy en Conner een rol spelen. Het is leuk als je personages al kent, maar het boek is ook prima ‘los’ te lezen. Lezers mochten van tevoren hun eigen naam aan de auteur opgeven als personage.

De boeken van Gardner zijn heerlijk leesbaar, en dit is daarop zeker geen uitzondering. De spanning spat van de bladzijden af. Doordat je als lezer, los van de afschuwelijke misdaden, graag wilt weten wat Telly drijft, waarom hij doet wat hij doet en hoe nu precies de relatie tussen broer en zus is, is ook dit boek moeilijk weg te leggen. Elke keer als je denkt te weten wat er aan de hand is gebeurt er iets waardoor het toch weer anders is.

Spannend tot de laatste bladzij.

Lisa Gardner – Achter je. Vertaald uit het Engels (Right behind you) door Els Franci. ISBN 978-94-031-0690-8, 448 pagina’s, € 19,99. Amsterdam: Uitgeverij Cargo 2018.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.