Lech

Chalet als val

Jonge vrouw heeft een missie als mol, maar komt bedrogen uit.

Tess werkt bij het internationale reclamebureau Image House. Ze heeft een goed huwelijk met Reinout. Samen hebben ze twee dochtertjes Emma en Puck. Reinout is rechter en aanbidt haar.

Toch is Tess niet erg gelukkig. Ze draagt een duister verleden met zich mee. Vooral rond haar inmiddels overleden vader speelden zaken die het daglicht niet goed konden verdragen. Tess heeft naar Reinout toe nooit volledige opening van zaken gegeven. Het zou zowel haar huwelijk als ook de baan van Reinout bij de rechterlijke macht op het spel kunnen zetten.
Daarnaast schrijnt het dat het werk haar zo lijkt op te slokken. Ze heeft voor haar gezin veel te weinig te tijd. Reinout is gelukkig altijd vol begrip dat ze veel tijd kwijt is aan Image House. Ze vindt het misschien nog erger voor de kinderen. Bovendien wordt het feit dat ze altijd op pad is haar vaak door buren en vriendinnen vervelend ingewreven. ‘We zien je niet meer op het schoolplein, je komt nooit meer tennissen, ga je woensdag nog wel naar de boekenclub…’

Als Tess jarig is krijgt ze van Reinout als cadeau een heerlijk verwenweekend. Maar ze krijgt nauwelijks kans op zelfs maar voorpret als haar manager plotseling belt dat de hele staf op dezelfde dagen een luxe-weekend zal gaan doorbrengen in Lech. Het gaat om een speeddatingsessie met klanten. Ze kan daar niet onderuit zonder haar carrière in de waagschaal te leggen. Gelukkig snapt Reinout haar dilemma en laat zijn vrouw afreizen naar Lech. Hun weekend komt later wel.

Vlak voor ze vertrekken wordt Tess door de top van het bedrijf ingeseind dat het vermoeden bestaat dat onder de stafleden zich iemand bevindt die Image House grote financiële schade dreigt te berokkenen. Ze vragen Tess om tijdens het weekend in Lech eens na te gaan wie dat zou kunnen zijn. Zo begint voor haar een spannende trip naar het winterse Oostenrijk.

Auteur

Kiki van Dijk (1968) is pseudoniem voor een bekende Nederlandse auteur. Van haar is alleen bekend dat ze na haar Leidse studie internationale betrekkingen op verschillende plaatsen in de wereld heeft gewoond. Ze schreef eerder onder meer Ibiza en Zeevlam.

In dit korte verhaal blijken de vier stafleden Bas, Jorn, Aldo en Tess in hun luxueuze chalet op een van de hellingen bij Lech volkomen op elkaar aangewezen. Tess voelt zich bij de drie mannen niet erg gemakkelijk. Wanneer ze betrapt wordt dat ze stiekem inlogt op hun laptops om na te gaan of ze iets onregelmatigs kan vinden spreken de mannen Tess daarop hard aan. Als het chalet vervolgens getroffen wordt door een lawine voelt Tess zich steeds meer in de val zitten. Ze kan letterlijk geen kant op als ook het verleden van haar vader ter tafel komt.

Een aardig kort verhaal dat soms wat kort de bocht is, maar met wat verbeeldingskracht geeft deze mini-thriller een knus leesmoment.

Kiki van Dijk – Lech. ISBN 978-94-016-0795-7, 69 pagina’s , € 5,00. Amsterdam: Xander Uitgevers 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.