Clown Killer

Terreur in België

Gevierde humorist wordt backstage vermoord. België schaalt de terreurdreiging op naar niveau 4.

Halleluja, het is weer zover: ik heb een stijve én ik moet kotsen. Dit denkt Jimmy Jansen vlak voor zijn show. Hij is overwerkt. Dit zal voorlopig zijn laatste optreden zijn want hij wil een ander leven. Misschien iets in de politiek. Maar vanavond is hij nog het alom bejubeld Clown-Idool. Binnen enkele minuten zal hij optreden voor 15.000 fans. Maar dit laatste optreden zal Jimmy niet worden gegund.

In de zaal zit rechercheur Alessandra Vaccaro met haar zestienjarige neefje Jacob. Zij heeft via een vriend twee vrijkaartjes gekregen. Terwijl het voorprogramma nog loopt wordt ze uit de zaal gehaald. Of ze even mee wil komen, want er is achter het podium een probleem. Met Jacob in haar kielzog loopt ze naar de kleedkamers. Daar treft ze Het coryfee Jimmy Jansen dood aan. Er is geen misverstand mogelijk, want het idool van honderdduizenden fans blijkt onthoofd.

In de kleedkamer bevinden zich ook Jimmy’s moeder, zijn echtgenote Jessie en zijn manager Louis König. Zij zijn in shock. Alessandra is een rechercheur die weliswaar in de ziektewet loopt, maar nu handelend optreedt. Ze coördineert naar vermogen de gewaarschuwde politiediensten, waaronder de terreurbestrijding. Men vreest namelijk dat het gaat om een terreuraanslag omdat de onthoofding lijkt te wijzen op een islamitische afrekening.

De wereld van Jimmy Jansen is een wonderlijke carrousel van vele merkwaardige betrokkenen en geëmotioneerde belanghebbenden. De eerste die verhoord wordt is Jessie van Schil, de echtgenote. Ze hebben een kind, Sue, dat een jongetje blijkt te zijn.

Jessie presenteert de politie een top 3 van mogelijke moordenaars. Op de derde plaats staat Ali Haloumi, een soort wraakmoslim die al eerder bedreigingen heeft geuit. Tweede zou de manager Louis König kunnen zijn. Maar Gudrum Blits geldt volgens Jessie toch wel als belangrijkste verdachte. Deze vrouw is voorzitster van Jimmy’s fanclub en had een intieme relatie met de gevierde moppentapper. De rechercheurs horen de echtgenote van de geliquideerde podiumster argwanend aan.

Auteur

De Vlaamse acteur en toneelproducent Peter Perceval (1966) debuteerde in 2015 als thrillerauteur met De Hollywoodfactor. Dit werd het eerste van een reeks boeken rond rechercheur Alessandra Vaccaro.

In dit boek zal de lezer tot het laatst geduld moeten hebben om te weten wie Jansens moordenaar is. Gestaag vallen wel enkele gegadigden af, maar met name Alessandra moet veel speurwerk verrichten om uiteindelijk de dader te vatten. Daarbij wordt ze gelukkig geholpen door neef Jacob. Samen met zijn vriendje Marko ontpoppen de jongens zich als ware en broodnodige computer-wizards.

De thriller kent vele aardige en verrassende passages, als ook amusant taalgebruik. Helaas haalt de breedvoerigheid van vertellen het tempo nogal eens onderuit. Het verhaal kan dan als langdradig worden ervaren. De ontknoping is zonder meer verrassend.

Peter Parceval – Clown Killer. ISBN 978-94-9201-189-5, 447 pagina’s, € 22,50. Tielt (B): Uitgeverij Witsand 2017.

Dit bericht is geplaatst in Detective / Thriller, Geen categorie. Bookmark de permalink.