Drie wensen

Van het concert des levens…

Drie zussen vieren hun 34ste verjaardag. Hun wacht een onverwachte verrassing.

Eén van de drie vrouwen was hoogzwanger. Er ontstond plotseling een verschrikkelijke ruzie. Eén van de andere twee zussen pakte plotseling een fonduevork en gooide die naar de zwangere buik. De vork bleef er recht in steken. De werpster viel vervolgens met een enorme smak op de grond en gaf er geen een meer. Het werd een tumult totdat de hulpdiensten verschenen. Aldus een aanwezig bezoeker in het restaurant.

Sydney, het was een koude avond in juni. De zussen, die aan elkaar verknocht zijn, vierden traditiegetrouw samen hun verjaardag. Ze werden 34 jaar. Ze hadden een tafel gereserveerd in een druk visrestaurant en bestelden visfondu. Tegen elf uur gingen de lichten uit en de serveersters droegen drie door sterretjes verlichte verjaardagstaarten binnen. De drie meiden begonnen luid Happy birthday te zingen en het duurde niet lang of iedereen zong mee. Kort daarna brak de ruzie uit.

Lyn en Cat zijn eeneiig en Gemma is de twee-eiige van de drieling. Lyn is directeur van het succesvolle Brekkie Bus dat gespecialiseerd is in zondagse ontbijtjes. Ze heeft met echtgenoot Michael een achttien maanden oud dochtertje Maddie en uit Michaels eerste huwelijk een stiefdochter van vijftien.

Cat (Catriona) is marketingexecutive bij Hollingdale Chocolates en is getrouwd met Dan. Ze heeft net als Gemma geen kinderen.

Gemma heeft als enige rood haar en scharrelt haar leven bij elkaar. Momenteel past ze op huizen waarvan de eigenaar enige tijd op stap is voor zaken of vanwege vakantie. Ze heeft een nieuwe vriend Charlie. Hij is slotenmaker.

Auteur

Eerder werden van de Australische schijfster Liane Moriarty (1966) de romans Grote, kleine Leugens en Bijna echt gebeurd besproken. In dit boek laat de auteur voorlopig in het midden wie van de drieling zwanger is en wie de vork naar haar opgezwollen buik gooide. Want de oplossing van dit raadsel en de onthulling van de gevolgen betekenen de onthulling van de plot van het verhaal.

Er gaat aan de tumultueuze viering van hun verjaardag namelijk heel wat vooraf. Hun relatie met ouders en grootouders als ook de omgang met hun partners en de nodige exen houdt hen enorm bezig. Daarnaast komt regelmatig hun kinderwens langs.

Hoewel ze niet zonder elkaar lijken te kunnen zijn, verschillen ze buitengewoon en kunnen er geen genoeg van krijgen elkaar de maat te nemen. Dit geeft aanleiding tot heel wat grappige situaties.

Deze roman is onderhoudende chick lit(erature), eigentijdse fictie voor en door jonge vrouwen. Gelukkig is er sprake van een overtuigende ontwikkeling van het verhaal en een aardige plot.

Een prima boek om met een glimlach jezelf te trakteren op een paar gezellige leesuren.

Liane MoriartyDrie wensen. Vertaald uit het Engels (Three wishes) door Anna Livestro. ISBN 978-94-005-0923-8, 384 pagina’s, € 15,00. Amsterdam: A.W. Bruna 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Chicklit, Humor. Bookmark de permalink.