Puta

Op jacht naar een bloeddorstige seriemoordenaar

In Mechelen worden kort na elkaar twee vermoorde vrouwen in schooluniform aangetroffen. Maar daar blijft het niet bij. Wie doet zoiets?

Inspecteur Rani Diaz staat voor een raadsel wanneer een jonge vrouw, gekleed in een schooluniform, zeer gewelddadig vermoord wordt aangetroffen. De verdenking valt op haar vriendin en deze wordt dan ook prompt gearresteerd, maar Diaz heeft er geen goed gevoel bij. Kort daarop wordt een vrouw in de dertig op min of meer dezelfde manier omgebracht.

Omdat de werkdruk van Rani’s team te zwaar wordt krijgen ze versterking van twee personen, waaronder Davy die al eerder was bijgesprongen. Inmiddels wordt een ouder echtpaar beestachtig vermoord. Hebben we met een seriemoordenaar te doen of zijn het verschillende daders?

Auteur

Sterre Carron (pseudoniem,1957) is een bekende Vlaamse thrillerauteur. Dit is haar negende boek met Rani Diaz in de hoofdrol. Een inspecteur die haar gevoeligheid probeert te verbergen achter een nogal bruusk optreden, hoewel dit in dit deel nogal meevalt. Ze komt meer empathisch over dan in vorige delen. Haar baas laat zich in dit boek ook meer van zijn menselijke kant zien.

Zoals de schrijfster al eerder heeft gedaan wisselt ze het verhaal van de speurder af met dat van de dader.

Ondanks de zware werkdruk weet Diaz deze keer toch regelmatig tijd vrij te maken voor haar vriend Frederik, met wie ze een enerverend uitstapje naar Nederland maakt, haar zusje Romy en haar dochtertje Rune.

Diaz raakt geïntrigeerd door de geur van een bepaald parfum dat ze aantreft in de omgeving van de vermoorde vrouwen. Misschien levert het achterhalen daarvan een aanwijzing op.

Toch schiet het onderzoek eerst niets op. Zorgvuldig recherchewerk moet hopelijk uiteindelijk tot iets leiden. En als dat dan toch gebeurt blijkt één van de teamleden zich in groot gevaar te bevinden. Is er nog een kans op redding?

In bed met een moordenaar?

Lees en huiver: Zij rilde onophoudelijk en hij werd erdoor opgehitst. Hij was er vast van overtuigd dat ze zin in hem had. Het duurde niet lang voor hij met zijn knie haar benen uit elkaar duwde. Terwijl hij haar in haar hals zoende, drong hij bij haar binnen. Het deed pijn, want ze was kurkdroog…Telkens wanneer hij diep in haar stootte, kreunde ze harder dan normaal en dacht: moordenaar, moordenaar, moordenaar…Een uur lang onderging ze de marteling waar ze anders zo van genoot. 

Bijzondere dader

In dit boek wordt, wat de dader betreft, afgeweken van de gebruikelijke paden. Mede daardoor kun je het boek nauwelijks even neerleggen, maar je moet toch ook nog eten en slapen, niet waar?

Op weg naar het bloedstollende einde wordt tegelijkertijd de achtergrond van de dader uitgelegd. Een korte epiloog voltooit het beeld.

Knappe intrige, goed uitgewerkt en vlot geschreven.

Sterre Carron – Puta. ISBN 978-94-9201-186-2, 319 pagina’s, € 19,95. Antwerpen: Witsant Uitgevers 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Deel van een reeks, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.