De wolf van Colombes

Het geheim van inteelt

Frans dorpje is een broeinest van vetes en criminaliteit. Bovendien maakt een verscheurende wolf slachtoffers.

Het dorpje Colombes-sur-Ciel is beroemd om zijn truffels. Het is Cyprien Vidal die op zijn hooggelegen landerijen deze lekkernij van uitmuntende kwaliteit weet te vergaren. Hij exporteert ze over de hele wereld, maar doet vooral zaken met de bevriende Parijse firma Courteau. Daarom heeft het jonge echtpaar Nicolas en Louise Courteau de leegstaande dokterswoning gehuurd om de winning van de truffels in de gaten te houden. Ze krijgen al snel in de gaten dat ze in een merkwaardige dorpsgemeenschap terecht zijn gekomen.

Cyprien Vidal heeft een zwakzinnige zoon van bijna dertig jaar. Zijn geestelijke vermogens zijn onvoorspelbaar, maar zijn fysieke kracht is enorm. Het is een beer van een kerel met wie je beter geen ruzie kunt krijgen. Cyprien heeft al vele jaren een vete met notaris Jacques Grégoire, Hij is ervan overtuigd dat het de notaris was die hem jaren geleden tijdens een jacht op everzwijnen expres in de heup heeft geschoten, waardoor hij nog steeds mank loopt.

De notaris is vermogend en probeert de aangeschoten truffelexporteur zover te krijgen dat hij z’n land wil verkopen. Grégoire wil er een hotel bouwen en weet Vidal onder grote druk te zetten. Overigens blijkt dat notaris Grégoire door malafide wijnhandel aan zijn vermogen komt en door de maffia in de tang wordt gehouden. Nicolas en Louise merken bovendien dat de dorpsgemeenschap van Colombes een zinderend geheim koestert. Er zijn ooit zeven kinderen spoorloos verdwenen.

Als plotseling een wolf slachtoffers maakt en een zoveelste kind wordt gekidnapt is het voor allerlei lieden tijd om actie te ondernemen en zo nodig het recht in eigen hand te nemen.

Auteur

Koen Strobbe (1965), winnaar van de AspeAward 2015, werkt en woont in de Provence en houdt zich bezig met de wijnbouw. Hij is medeauteur van de fraaie misdaadroman Blankenberge blues. In dit boek heeft de schrijver zich wellicht laten inspireren door zijn eigen woonomgeving in Zuid Frankrijk

De dorpse verhoudingen van een kleine gesloten gemeenschap worden buitengewoon treffend aangewend om de lezer in een meeslepende thriller te storten. Familievetes, verzwagering, suïcides, hiërarchische dwang, maar ook een geheim gangenstelsel en huurmoordenaars zijn onderdeel van het verhaal.

Nicolas en Louise zien in hun dorpje het ene na het andere lijk uit de kast vallen. De wolf die schapen, honden en mensen aanvalt en hun ingewanden opvreet, boezemt vooral angst in. Verder zijn de mensen ook onderling behoorlijk bang voor elkaar. Het lijkt onvermijdelijk dat het nieuwe echtpaar uit Parijs slachtoffer wordt van een meedogenloze dorpse belangstrijd.

Een heerlijke thriller om bij te huiveren.

Koen Strobbe – De wolf van Colombes ISBN 978-90-223-3437-9 320 pagina’s, € 21,99. Antwerpen: Uitgeverij Manteau / Aspe 2017.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.