Vermiste meisjes zetten dorp op stelten

VermistemeisjesMegan Miranda – Vermiste meisjes. Vertaald uit het Engels (All the Missing Girls) door Caecile de Hoog. ISBN 978-90-261-4214-7. 351 pagina’s, €18,99. Utrecht: De Fontein.

Hoe dood is dood als er geen lijk gevonden is?

Nicolette (Nic) vertrok tien jaar geleden uit haar geboortedorp Cooley Ridge om in Philadelphia een nieuw leven op te bouwen. Ze wilde weg uit het plaatsje waar haar beste vriendin Corinne was verdwenen en nooit meer teruggevonden. Ze slaagt in dat nieuwe bestaan, is op haar 29e verloofd met de aardige succesrijke Everett en het leven lacht haar weer toe. Maar dan belt haar broer Daniel. Het gaat slecht met hun steeds verder dementerende vader Patrick. Hij is opgenomen en Daniël vraagt zijn zus naar Cooley Ridge te komen om vaders huis in orde te brengen voor een mogelijke verkoop. Nic zegt toe twee maanden te komen.

Maar ze is amper gearriveerd als er opnieuw een meisje verdwijnt. Nu is het Annaleise die in de nacht van Corinnes verdwijning ieders alibi was. Als zestienjarige had Nic verkering met Tyler, later pikte Corinne hem in. En nu is uitgerekend Tyler, die in het dorp een kroeg beheert, aan het daten met Annaleise. Heeft Tyler, die Nic kort na haar aankomst in Cooley Ridge ‘toevallig’ ontmoet, soms iets met deze en wellicht ook die oude verdwijning te maken? En welke rol speelt Daniel, keurig getrouwd met Laura en binnenkort vader? Zijn houding wijst erop dat ook hij misschien niet brandschoon is.

MeganMirandaMegan Miranda groeide op in New Yersey. Zij schreef al vijf boeken voor de oudere jeugd. Dit is haar thrillerdebuut.

Nic neemt zich aanvankelijk voor te doen wat haar taak is: het huis opruimen. Maar ze stuit op vreemde papieren die haar vader duidelijk voor de buitenwereld verborgen wilde houden. En als ze de demente Patrick vragen stelt komt hij met opmerkingen die op de verdwijning slaan. Moet je een demente man serieus nemen? De verpleging van het tehuis vindt in elk geval dat de politie hem moet ondervragen en dan raakt Nics vader van alle stress  bijna in een psychose. Gelukkig staat Everett verloofde Nic keer op keer terzijde.

Wordt Annaleise gevonden of belandt ook deze kwestie op een stapel ‘onopgeloste zaken’? En wat is het geheim waarvan zo velen in het dorp wel iets afweten., maar niemand alles?

De auteur laat haar lezers lekker lang in spanning zitten en komt bepaald niet met een panklare oplossing. Ze schrijft vlot, af en toe wordt een en ander wat erg wijdlopig verteld, maar de manier waarop Miranda tien jaar geschiedenis, twee verdwenen meisjes, liefde, emoties en een handvol mensen verbindt is beslist ingenieus.

Aangenaam thrillerdebuut van een auteur die vast meer van zich zal laten horen.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.