Oud-leerlingen worden vermoord

DodehoekIngrid Mulder – Dode hoek. ISBN 978-90-866-0314-5, 231 pagina’s, € 17,95. Arnhem: Uitgeverij Ellesy 2016.

Tweelingbroer van doodgestoken zus wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar en probeert eventuele slachtoffers te waarschuwen. Welke rekening moet worden vereffend?

Kylie, de tweelingzus van Jason Duijvekater is een paar jaar geleden op een verlaten parkeerterrein met messteken omgebracht. De moord is nooit opgehelderd. Op die parkeerplaats werd in grote hoeveelheden harddrugs gedeald. De belangrijkste dealer, Aart Westerweg werd verraden en verdween achter de tralies.

Inmiddels is Jason leraar geschiedenis op zijn oude middelbare school. Wanneer de moeder van Jason en Kylie in de krant leest dat Ilona van Vliet is vermoord, haalt ze met Jason herinneringen op uit hun schooltijd. Ilona was destijds bevriend met Kylie. En ze herinnert zich ook de namen van enkele andere leerlingen omdat deze twee meisjes samen met drie  schoolgenoten San Kortenhoeff, Franciska Grunneweg en Ramon ten Berge getuige waren van een fataal verkeersongeluk. Zij zagen hoe medeleerling Tijl Koning destijds werd doodgereden door Horst de Booy, een pizzabezorger onder invloed. Een andere jongen, Thom van der Werff, raakte daarbij licht gewond. Horst kreeg een gevangenisstraf opgelegd.

Jason Duijvekater besluit de uitvaartdienst van Ilona bij te wonen en komt in contact met enkele oud-leerlingen. Eén van hen, Ramon ten Berge, wordt een dag later met opengesneden keel gevonden. Ook andere vroegere schoolgenoten blijken niet veilig voor aanslagen of lijken van de aardbodem verdwenen. Jason is ervan overtuigd dat het allemaal te maken heeft met de dood van zijn zusje en gaat zelf op onderzoek uit.

IngridMulderIngrid Mulder (1971) studeerde rechten en was tien jaar werkzaam als jurist bij het Openbaar Ministerie. Thans is ze werkzaam als juridisch deskundige. Ze schreef al verschillende misdaadromans. Dit is haar nieuwste boek.

Omdat dat Jason andere oud-medescholieren gaat opzoeken, heeft de politie al snel veel belangstelling voor hem. Sommige rechercheurs zien hem zelfs als verdachte, maar anderen beschouwen hem eerder als een lastpost die hun werk doorkruist en hindert.

Gaandeweg komen zowel door Jasons activiteiten alsook door het politiewerk de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Tenslotte culmineert de plot in een ontknoping vol actie waarbij de duistere motieven zichtbaar worden en de kwade handelingen tot een einde worden gebracht.

Deze thriller heeft beslist vaart en kent originele vondsten, maar doet wel een beroep op de oplettendheid van de lezer vanwege het grote aantal personages. Men raakt anders wellicht het criminele spoor bijster.

Stevige kost voor de liefhebber van politieromans.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.