Vakantietrip wordt helletocht

WegversprerringTerrence Lauerhohn – Wegversperring. ISBN 978-94-918-9755-9, 196 pagina’s, € 17,95. Arnhem: Uitgeverij Aquazz.

Wanneer een Nederlands gezin met de auto een vakantietrip door de VS maakt breekt het einde der tijden aan.

Het zal je maar gebeuren. Je maakt met vrouw en dochter van negen jaar een autotocht door het verlaten middenwesten van de Verenigde Staten en plotseling sta je in de file. In de verte zie je kleurige wolken van explosies en hoor je fel lawaai. Dan valt er stilte. In alle auto’s is de elektra uitgevallen. Accu’s zijn leeg. Auto’s blijken onbruikbaar geworden. Regelmatig zijn lichtflitsen te zien. In de verte klinken felle donderslagen. De meeste mensen proberen lopend door de woestijn een goed heenkomen te vinden. Ze willen het dichtstbijzijnde stadje bereiken. Richard Brunnekreeft en zijn vrouw Paula en dochter Shirley besluiten in de auto te blijven en op hulp te wachten. Ellen, een jonge moeder met een peutertje van een jaar als ook Floyd en Jake, twee andere chauffeurs nemen hetzelfde besluit. Met z’n zevenen blijven ze achter.

De spanning in het gezelschap is af en toe om te snijden. Vooral Jake roept weerstand op. Hij kan z’n lusten niet beheersen en probeert steeds Paula en Ellen te bepotelen. Maar het wordt helemaal griezelig als hij in de achterbak van z’n auto het ingevroren lichaam van een vrouw blijkt mee te voeren. Dat komt uit als hij die in de fik steekt om zich van het lijk te ontdoen. Toch hebben beide vrouwen een zwak voor hem, want op een gegeven moment redt hij beide kinderen het leven.

Na enkele dagen afzien, besluit het gezelschap te voet verder te gaan. Terwijl het steeds duidelijker wordt dat zich op de aarde een grote natuurramp heeft voltrokken, komen Richard en Paula er achter dat Floyd, Jake en ook Ellen griezelige geheimen met zich meedragen. Tijd om hier veel aandacht aan te besteden is er niet, want het natuurgeweld heeft misvormde menselijke monsters opgeleverd. Mormels die ieders leven bedreigen.

TerranceLauerhohnTerrence Lauerhohn (1960), pseudoniem van Peter Scheefhals, schrijft sciencefiction romans. In deze thriller kunnen liefhebbers van het genre hun hart ophalen. In een caleidoscopische baaierd van angstwekkende natuurverschijnselen plaatst hij de zeven personen in een criminele setting van kinderroof en vrouwenmoord. De lezer krijgt zo de sensatie vanuit een buitenwerkelijk sciencefiction verhaal in een bloedstollende politiethriller te belanden.

Terwijl uiteindelijk de kogels om je oren fluiten en de ontknoping hoogst onzeker is weet Paula nog tegen haar zieltogende man te zeggen: Beloof me dat we nooit meer op vakantie gaan!

Voor de liefhebbers is het lezen van dit boek geknipt als vrijetijdsbesteding.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Diversen. Bookmark de permalink.