Drugs, seks en moord als slotakkoord

nirwanaTerrence Lauerhohn – Nirwana. ISBN 978-94-925-5104-7, 172 pagina’s, € 16,95. Breda: Ambilicious 2016.

Radeloze vader probeert zijn verslaafde dochter te redden uit de klauwen van bloeddorstige pooiers.

Het is 2050. Als makke schapen leven de mensen onder een streng regime. Wie zich gedraagt, heeft een prettig leven. Wie zich niet schikt verhuist naar het laatste arrondissement. De politie, de Stapo, heeft er maar beperkte bevoegdheid en controleert met drones. De echte macht hebben de Kortwiekers en hun onaantastbare leider, De Regisseur.

Wie in het laatste arrondissement terecht komt houdt zich in leven met seks en de drug Nirwana (N.I.One). Deze harde drug heeft als bijnaam de hersensmelter. Er wordt pittig gestraft. Wanneer je niet tegemoet komt aan de seksuele grillen der Kortwiekers worden één of meer vingers afgeknipt, de ogen uitgestoken of snijden ze je gewoon open. Maar onder de invloed van Nirwana lijken dit soort martelingen langs je heen te gaan.

terrancelauerhohnDara is 15 jaar en raakt verslaafd. Om dagelijks Nirwana te kunnen scoren is ze naar het laatste arrondissement uitgeweken. Ze laat zich daar telkenmale op de meest weerzinwekkende manier misbruiken om voor zichzelf en twee pooiers van haar eigen leeftijd voldoende drugs te scoren. Vader Simon Christiaansen is radeloos en gaat in het beruchte arrondissement op zoek naar Dara om haar terug te halen naar de veilige wereld.

Terrence Lauerhohn (1960) is een Nederlands auteur van science fiction romans met voorliefde voor horror. Hij laat zich daarbij graag inspireren door het werk van Jack Vance. Het horrorscenario van dit boek zal de liefhebbers van zijn werk zeker bekoren.

Op zoek naar zijn dochter wordt de vader van Dara keihard geconfronteerd met de gewetenloze bende der Kortwiekers. Hij bemachtigt uitermate geavanceerd wapentuig om  zich de penoze van het lijf te houden en de wetteloosheid van het getto het hoofd te bieden. Tezelfdertijd ondergaan Dara en een van haar pooiertjes, Uwen Mansma, de meest vreselijke avonturen in hun strijd om in het hoofd boven water te houden. Zowel Dara als Uwen worden keer op keer met N.I.One gedrogeerd om vervolgens toe te staan dat oude, vette kerels bij hen binnengaan of hen dwingen tot onpasselijk makende blowjobs. Als Uwen zich op een moment bij het pijpen verzet moet hij daarvoor vreselijk boeten.

Wanneer vader Christiaansen merkt dat zijn dochter is uitverkoren om de regisseur, de grote leider der Kortwiekers, te gaan gerieven, wil hij het tuig een laatste en beslissende slag toebrengen. In een genadeloze eindstrijd worden rekeningen vereffend, levens beëindigd en blijkt Nirwana voor velen een balsem op de wonde.

Meeslepende lectuur voor liefhebbers van gruwelijke science fiction.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller, Science fiction. Bookmark de permalink.