Ontmaskering van spionnen gaat over lijken

devijftiendeaffaireJames Patterson & Maxine Paetro – De vijftiende affaire. Vertaald uit het Engels (15th Affair) door Waldemar Noe. ISBN 978-90-234-4374-2, 288 pagina’s, € 19,99. Amsterdam: Cargo  2016.

Viervoudige moord en vreemde persoonsverwisselingen leiden tot gewelddadig ingrijpen van de CIA.

In een hotel in San Francisco hebben twee geliefden een rendez-vous. Nadat schoten zijn gehoord wordt alleen een dode man gevonden. De vrouw is verdwenen. Even later blijkt in de kamer ernaast een dubbele moord te zijn gepleegd. Daar zijn twee personen neergeschoten. Beide kamers blijken te zijn geopend met een sleutel van een kamermeisje. Haar lijk wordt verderop aangetroffen. Helaas zijn er geen videobeelden van de moorden omdat iemand met opzet de WIFI had uitgezet.

Speciaal agent Lindsay Boxer wordt op de zaak gezet. Als ze ’s avonds thuis komt blijkt haar echtgenoot Joe Molinari verdwenen. Hij heeft geen bericht achtergelaten en is spoorloos.

Na enig speurwerk blijkt de dode man in de eerste hotelkamer Michael Chan te zijn, een Amerikaan van Chinese afkomst. De verdwenen vrouw is Alison Muller. De man en de vrouw in de kamer ernaast blijken medewerkers van de CIA.

Enkele dagen daarna crasht een vliegtuig op de luchthaven. Onder de slachtoffers bevindt zich een zekere Michael Chan. Wanneer de politie onderzoekt wie de echte Michael Chan is blijken beide lijken plotseling weggehaald en spoorloos. De vrouw van Michael Chan wordt kort daarop vermoord. Lindsay Boxer, die in grote zorg is over het verdwijnen van haar man, wordt terzelfder tijd geconfronteerd met een videoband waarin haar man Joe in gezelschap is van de eveneens nog steeds verdwenen Alison Muller. Ze begrijpt er niets van. Is haar echtgenoot bij de moorden betrokken?

jamespatterson1James Patterson (1947) is schrijver van vele thrillers. Beroemd is de reeks misdaadromans rond de Women’s Murder Club. De meeste delen schreef hij samen met Maxine Paetro. De titel geeft aan dat dit het vijftiende deel uit de serie is. De boeken kunnen los van elkaar worden gelezen.

Voor Lindsay Boxer en haar vriendinnen van de Murder Club breken spannende tijden aan. Lindsay wordt slachtoffer van diverse aanslagen. Telkens zijn het daders met een Chinese achtergrond die het op haar leven hebben gemunt. Op een buitengewoon onverwacht moment en maxinepaetroonder verdachte omstandigheden duikt haar man Joe op. Terwijl ze gekweld wordt door de vraag of hij beschouwd moet worden als vriend of als vijand blijkt Alison Muller een oude geliefde van Joe te zijn. Met gemengde gevoelens wordt Lindsay meegesleurd naar een spectaculaire ontknoping van een bloedig spionagecomplot.

Voor de liefhebbers van felle liefde en harde actie.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Detective / Thriller. Bookmark de permalink.