Spannend krijgertje

VectorSimon de Waal – Vector. ISBN 978-90-5965-374-0, 95 pagina’s, geschenk tijdens de Spannende Boeken Weken van 3 tot en met 19 juni. Amsterdam: Lebowski in samenwerking met Stichting Collectieve propaganda van de Nederlandse Boek 2016.

Restauranthouder krijgt op schokkende wijze te maken met het voor hem duistere verleden van zijn demente vader.

In 1988, tegen het eind van de Koude Oorlog, komt in het Vector Instituut in Siberische Novosibirsk een biologisch onderzoeker op gruwelijke wijze om het leven. Niet lang daarna wordt uit zijn bloed een nieuw biologisch wapen geproduceerd, Na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verdwijnen een aantal ampullen met dit virus.

Vijfentwintig jaar later verneemt de restauranthouder Alex dat zijn demente vader Arkady, ooit gevlucht uit Rusland, in het tehuis waar hij verblijft bezoek heeft gehad van zijn broer. Alex vraagt zich af of zijn vader wel een broer heeft.

Nu ontwikkelt zich in sneltreinvaart een spannend verhaal, waarin het uit de Sovjet-Unie verdwenen virus centraal staat. Alex’ rustige leventje staat volkomen op zijn kop.

Simon de Waal (1961) is oud-rechercheur van de Amsterdamse politie en bekend Nederlands thrillerauteur, die ook scenario’s schreef voor televisieseries als Baantjer, Grijpstra en de Gier, Spangen en Bureau Raampoort. Hij weet in zo’n 90 pagina’s een volledig en spannend misdaadverhaal te schrijven waaraan de lezer veel plezier beleeft.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.