Auteurs en advocaten

KwadeZakenMadelon Witterholt, eindredactie – Kwade zaken. 16 spannende verhalen van misdaadauteurs en prominente strafpleiters. ISBN 978-90-5965-377-1, 280 pagina’s, was tijdens de Spannende Boeken Weken van 3 t/m 19 juni gratis voor nieuwe leden van de openbare bibliotheek. Amsterdam: Stichting CPNB 2016.

Misdaadverhalen geschreven door duo’s bestaand uit een thrillerschrijver en een advocaat.

Het idee van de bundel ontstond bij het jubilerende Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM 1986). Voor elk verhaal werd een misdaadauteur gekoppeld aan een strafrechtadvocaat. Men liet zich inspireren door een werkelijk gebeurd voorval of een actuele kwestie en schreef daar een fictief verhaal over.

Onder de schrijversduo’s (een enkele keer zelfs een trio) treft u onder meer aan:

René Appel & mr Brigitte Roodveldt & mr Gerard Spong, Corine Hartman & mr Stijn Franken, Tomas Ross & mr André Seebregts, Linda Jansma & Peter Plasman, Anna Levander & mr Kees Korvinus en Jacob Vis & mr Jantina Rump.

Schuilt in ieder mens een misdadiger? Je zou het bijna gaan denken na het lezen van deze uitermate boeiende bundel.

Jammer dat dit boek ook niet ‘gewoon’ verkrijgbaar is.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.