Wie is Loesje?

TerugblikkenLoesje – Terugblikken: voor je het weet lazer je achterover de toekomst in. Jaaroverzicht 2013. ISBN 978-94-005-0350-2, 192 pagina’s, € 6,00. Utrecht: A.W. Bruna Lev. 2013.

Selectie uit de posterteksten van Loesje (2012-2013).

Loesje ontstond op 24 november 1983 in Arnhem. Het is een groep mensen van wisselende samenstelling die de omgeving voorziet van posters met prikkelende of gewoon vrolijke teksten. De beweging heeft zich inmiddels over Nederland verspreid, want je kunt op alle mogelijke plaatsen posters met het Loesje-logo tegenkomen. Politiek zou je, met enige omzichtigheid, Loesje wat links van het midden kunnen plaatsen. Hun denkbeelden doen me vaag denken aan die van D66.

De teksten van een aantal posters, geplakt tussen september 2012 en augustus 2013 vullen dit jaaroverzicht. Ze gaan over actuele onderwerpen zoals de kabinetsformatie, de troonswisseling, het aftreden van de paus, Snowden, het paardenvlees- en het eindexamenschandaal. De posters bestaan vaak uit wat langere teksten en leuzen in hoofdletters of uit alleen maar leuzen. De leuzen vind ik veruit het leukst.

Een kleine bloemlezing:

– EN TOEN WORDFEUD EEN OFFICIEEL WERKWOORD WERD VROEG IK MIJN BAAS OM DRIE KEER LOONWAARDE

– MIJN GESCHIEDENISDOCENT KRIJGT HET ELK JAAR IETS DRUKKER

– DOPING     MET VLINDERS IN MIJN BUIK KAN IK DE HELE WERELD AAN

– STICHTING BREIN IS HET MONSTER ONDER JE COMPUTERTAFEL     MAAR DAN ECHT

– KONINGSCHAP    EEN LEUK LOON   MAAR WEINIG DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

– FYRA       MET AL DIE HOGE KOSTEN RIJD JE ALTIJD EERSTE KLAS

– SNUFFELSTAGE     HET LIEFST OP EEN ROZENKWEKERIJ

Grappig om cadeau te geven of te krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Overig. Bookmark de permalink.