Absurd

Ronald Snijders en Fedor van Eldik – Een ander boek. ISBN 978-90-76168-33-3,  € 17,90. Amsterdam: De Harmonie 2012.

Een volslagen krankzinnig boek.

Binnen het raamwerk van de avonturen van Ridder Vago Tamere, wiens naam Ridder Plant Honingschelp zou betekenen, presenteren de auteurs van dit boek een aantal verrukkelijke absurditeiten, zoals een lijstje bijwerkingen bij een medisch onderzoek, de Google resultaten van ‘Zutphen pizzeria bezorgen’, weinig voorkomende problemen (zoals dat je door dronkenschap zo onduidelijk praat dat de taxichauffeur je naar Helsinki rijdt in plaats van Utrecht), verschillende grappen over Rob de Nijs, de kolibriehotlijn, de tien best betalende romanfiguren (waaronder meester Bint uit Bint van Bordewijk), nog minder voorkomende problemen (dat iedereen om je heen zegt dat jij geen nee kan zeggen en dat je dat dus ook niet kan ontkennen), Occulte Harry zoekt een vrouw, de consumententest tijdmachines, hoe sla ik een Stradivarius kapot, brandweerwoorden, 3 lijstjes over moslims, 17 landen waar Guus Hiddink nog geen bondscoach was, staatsinrichting voor blinden, de pistachenootjespeller en morsecode voor eskimo’s (pinguin, pinguin, vis, vis in diverse combinaties).

De grappen over Eichmann stuiten mij tegen de borst. Een typisch elke dag een paar pagina’s boek. Ik heb me er meestal wel mee geamuseerd. Inderdaad: een ander boek.

Dit boek is tevens besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 18 april 2012).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Diversen. Bookmark de permalink.