Waarom?

Saskia Noort & Jan Heemskerk – Jan & Saskia over seks en liefde. ISBN 978-90-5759-610-0, 159 pagina’s, € 15,-. Amsterdam: Podium 2011.

Een boek met columns uit een tijdschrift dat ik nooit lees, maar soms in een wachtkamer aantref: de Linda. Saskia Noort is een bekende schrijfster van thrillers en Jan Heemskerk is hoofdredacteur van de Nederlandse versie van Playboy. Beide zijn de veertig ruimschoots gepasseerd en gaan momenteel als vrolijke single door het leven. In hun columns stellen ze om de beurt elkaar een vraag over iets wat hun opvalt over de andere sekse, zoals Waarom krijgen vrouwen altijd hun zin? Wat is er mis met een aardige man? Waarom willen mannen jonge hertjes, Waarom moet alles wijken voor voetbal? Waarom nemen mannen kalknagels mee in bed? Waarom kunnen vrouwen niet communiceren? Moeten we mannen lekker laten jagen? Waarom houden vrouwen zo van huilen? De vragen worden uitgebreid toegelicht en daarna eveneens uitgebreid beantwoord. Vaak wordt hiermee de bestaande beeldvorming over de andere sekse vrolijk onderbouwd. Toch komt het voor dat beide auteurs het hartroerend met elkaar eens zijn: Jan snapt de vrouwen wel die vlak voor het moment suprême afknappen op de onverzorgde voeten van hun one-night stand.

Het boekje houdt beide seksen op luimige manier een spiegel voor. Ik heb me er best mee geamuseerd.

Dit boek is tevens uitgebreid besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 1 juni 2011).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Columns, Man-vrouw verhouding. Bookmark de permalink.