Italië met een glimlach

Mieke van Delden – Bella Figura. Mijn kijk op de fascinerende levensstijl van de Italiaan. ISBN 978-90-79180-16-5, 180 pagina’s, € 19,95. Sneek: Trivium 2010.

De auteur heeft een bedrijf in Toscane dat caravans verhuurt. Ze heeft over Italië een interessant fotoboek met passende beschrijvingen gemaakt.

Bella figura, een goed figuur slaan, doet de Italiaan, is de Italiaan en maakt de Italiaan. Op het gebied van kleding en gedrag. Goed verzorgd eruit zien, naar de laatste mode gekleed gaan. Je dochter een onvergetelijke (en dure) bruiloft geven, sexy rode lingerie kopen voor kerst, drinken, maar niet dronken worden.

Een greep uit de hoofdstukken. Toscane, Napels, Sicilië in de verschillende seizoenen, lekker eten en drinken, recepten, folklore, onder andere in Sardinië, opa’s en oma’s, opera, damesschoenen, etrusken, kunst, seizoenen, de onontkoombare zonnebril, natuurgeweld, processies, padre Pio, de mafia en Berlusconi.

Een fijn boek voor wie Italië weet te waarderen.

Dit boek is tevens besproken in de boekenrubriek LeesKost van het programma PuurCultuur op MeerRadio (woensdag 20 april 2011).

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cultuur, Reizen. Bookmark de permalink.