Pareltje

Rosita Steenbeek – Parels van Rome. Een reisverhaal. ISBN 978-90-263-2389-8, 69 pagina’s, t/m 24 april 2010 gratis in de Week van de Klassieken 2011. Amsterdam: Ambo / Atheneum-Polak & Van Gennep 2010.

In dit leuk boekje doet Rosita Steenbeek verslag van haar reizen naar de eilanden Ponza, ten zuiden van Rome en Capri, in de baai van Napels. Ze is er vooral op zoek naar overblijfselen van de vroege keizers en hun familie, die hier ooit verbleven. Tiberius bestuurde zelfs jarenlang het keizerrijk vanuit Capri.

Het is een lichtvoetig boekje dat uitnodigt om zelf eens een kijkje te gaan nemen op die wondermooie eilanden, waar de geschiedenis nog steeds wordt gekleurd en historische mythen heel hardnekkig kunnen zijn.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cultuur, Geschiedenis, Reizen. Bookmark de permalink.