Vader en zoon

Mart Smeets – Smeets & Smeets. 63 pagina’s. Amsterdam: Nieuw Amsterdam 2009.

Dit is een leuk boekje over de relatie van de auteur met zijn zoon, de honkballer Tjerk Smeets. Het vertelt hoe de laatste er alles voor over had om aan de Olympische Spelen van Peking (2008) mee te doen. Een blessure dreigde roet in het eten te gooien, maar Tjerk liet zich niet uit het veld slaan en haalde uiteindelijk Peking als tweede catcher. Sportief bleek het geen succes voor Tjerk en zijn ploeg, maar uiteindelijk kon er toch niets meer stuk. Tijdens de sluitingsceremonie vroe g hij zijn vriendin Minke Smabers, die met de dames hockeyploeg goud had gewonnen, ten huwelijk, en ze zei ‘Ja’.

Smeets heeft dit alles op ingetogen manier opgeschreven, waarbij hij net zo veel emoties toont als hij kwijt wil. Tussen de regels door kom je een trotse en best gevoelige vader tegen. Een must voor liefhebbers van Mart Smeets, en u weet dat ik er eentje van ben. U zult er echter wel wat voor moeten doen, want het boekje is niet in de handel verkrijgbaar. Het is speciaal gemaakt voor medewerkers van het verzekeringsconcern Aegon. Succes bij het achterhalen.

Dit boek is op 12 januari 2010 eveneens besproken in het programma PuurCultuur van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Sport. Bookmark de permalink.