Achter de coulissen

Joris Luyendijk – Je hebt het niet van mij, maar….  Een maand aan het Binnenhof. ISBN 978-90-5759-425-0, 111 pagina’s, € 12,50. Amsterdam: Podium 2010.

Dit boekje is een prima sinterklaasgeschenk  voor iedereen die een beetje geïnteresseerd is in onze nationale politiek. Het geeft een uniek kijkje achter de schermen van het Binnenhof, waar de journalist en antropoloog Joris Luyendijk een maand (september 2010) verbleef. Hij merkt op dat de belangen van politici, journalisten, voorlichters en lobbyisten op alle mogelijke manieren met elkaar zijn verstrengeld en elkaar beïnvloeden en geeft daar amusante en hoogst actuele voorbeelden van.

De onthullingen zijn misschien niet wereldschokkend, maar het is goed te weten wat eraan voorafgaat voordat bijvoorbeeld een politicus bij Pauw en Witteman aanschuift. Wist u wat een 101tje is? Een bericht dat wordt geplaatst op pagina 101 van teletekst. Politici zijn daar geil op. Hoe het werkt staat in dit boekje. Ik geef echt niets meer weg. Dat is zonde. Gewoon kopen en lezen. Leuk, interessant en goed geschreven.

Dit boek is op 1 december 2010 eveneens uitgebreid besproken in het programma Puur Cultuur van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Politiek. Bookmark de permalink.