Snoecks, wie kent hem niet?

Geert Stadeus (redactie) – Snoecks 2011. ISBN 978-90-7788-518-5, 560 pagina’s, € 14,90. Schiedam: Scriptum publishers 2010.

Snoecks is meer dan een klassiek fotoboek. Het biedt korte recensies van de door de redactie geselecteerde ‘beste 100 boeken’, necrologieën van onlangs overleden schrijvers, waaronder dit jaar Jan Blokker, Bibeb, Dick Francis, Margreet van Hoorn, Rudy Kousbroek, Alan Silitoe en Driek van Wissen. Ook een aantal andere opvallende fotoboeken passeren de revue, evenals een voorpublicatie van de nieuwe roman van T.C. Boyle.

Maar het gaat natuurlijk om de reportages van topfotografen over onder meer Venezuela, Papoea Nieuw Guinea, Israël, Napels, Liberia en Congo en verder spectaculaire skatefoto’s, paarden en andere dierenfoto’s en meer natuurfoto’s, heel veel mensen, waaronder topsporters, waaronder Venus William in prachtig zwart-wit, en filmsterren. En volgens de Snoecks-traditie veel schitterend gefotografeerde naakte of bijna naakte vrouwen.
Het pakkende cover is van de Nederlandse mode- en glamourfotograaf Nicolaas de Bruin.

Een must voor iedereen die in fotografie is geïnteresseerd en als altijd een lust voor het oog.

Met de gratis iPad app van Snoecks kunnen de eigenaren van dat apparaat alvast een voorproefje downloaden, mits hij of zij 17 jaar of ouder is. Helaas kon het door Snoecks bedachte cadeautje, de covers vanaf 1961, niet door de beugel bij Apple. De Amerikaanse fatsoensrakkers vonden een aantal van deze plaatjes te sexy. Kwalijke censuur.  

Dit boek is tevens besproken in het programma PuurCultuur van MeerRadio op woensdag 15 december 2010.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Cultuur, Fotografie. Bookmark de permalink.