Oude columns

Peter Middendorp – Met de kennis van nu. Stemwijzer voor Nederland. ISBN 978-90-44601668-2, 176 pagina’s, € 15,00. Amsterdam: Prometheus 2010.

In dit boekje staan een aantal columns die de auteur eerder voor een gratis krant schreef. De ondertitel is misleidend. Het is beslist geen stemwijzer. Het kan een kwestie van smaak zijn, maar ik heb er nauwelijks om kunnen lachen. Het is overduidelijk dat Middendorp niets van Jan Peter Balkenende moet hebben, maar dat ligt er zo duimendik bovenop, daar hoeft u echt niet alle columns voor door te ploegen. Het stukje over de billen van Kamerleden in het algemeen en van Femke Halsema in het bijzonder is alleen maar flauw. Als Nederland een nieuwe premier krijgt ben ik benieuwd hoe onze nationale azijnpisser Middendorp met hem omgaat, maar dat lezen we ongetwijfeld in zijn volgende boekje.

Dit boekje is op 2 juni 2010 eveneens besproken in het programma PuurCultuur van MeerRadio.

Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Columns, Politiek. Bookmark de permalink.